Kritiens pēc pacelšanās: Rīgā samazinās dīzeļdegvielas cenas

CC0 / PxHere / Автозаправочная станция
Автозаправочная станция - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgā, Tallinā un Viļņā pagājušajā nedēļā notika dīzeļdegvielas cenu kritums; kur tā nopērkama vislētāk.

RĪGA, 13. oktobris – Sputnik. Pagājušajā nedēļā Baltijas valstu galvaspilsētās notika dīzeļdegvielas cenu kritums, vēsta Mixnews.lv.

Visdārgākais benzīns ir Tallinā, tad cenas kritēriju ziņā seko Rīga un viszemākā cena saglabājas Viļņā. Neraugoties uz dīzeļdegvielas cenu kritumu, visdārgāk tā maksā Tallinā, vislētāk – Viļņā.

Circle K DUS Rīgā 95. markas benzīna cena šonedēļ nav mainījusies, sastādot šo piektdien 1,294 eiro litrā. Savukārt dīzeļdegvielas cena samazinājusies par 0,8% - līdz 1,234 eiro litrā.

Автозаправочная станция - Sputnik Latvija
Latvijā benzīntanki ir tiešā veidā saistīti ar medicīnu: tur aiziet strādāt no slimnīcām

Viļņā 95. markas benzīns šonedēļ kļuvis lētāks par 1,7% - līdz 1,127 eiro litrā, savukārt dīzeļdegvielas cena samazinājusies par 2,6% - līdz 1,057 eiro litrā.

Tallinā Circle K DUS 95. markas benzīna cena, līdzīgi Rīgai, nav mainījusies, piektdien sastādot 1,356 eiro litrā, savukārt dīzeļdegvielas cena samazinājusies par 0,7% - līdz 1,336 eiro litrā.

Auto gāzes cena Tallina šonedēļ atkal nav mainījusies, sastādot 0,629 eiro litrā. Taču Rīgā tā samazinājusies par 0,4% - līdz 0,563 eiro litrā, savukārt Viļņā auto gāzes cena palielinājusies par 4,6% - līdz 0,499 eiro litrā.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, Latvijas satiksmes ministrs Tālis Linkaits piedāvāja paaugstināt akcīzi dīzeļdegvielai, savukārt papildu līdzekļus no tās ienākumiem novirzīt autoceļu finansējumam. Taču daudzi kritizē šo iniciatīvu.

Tā, deputāts Vjačeslavs Dombrovskis norādīja, ka šāds solis negatīvi ietekmētu tranzīta nozari, tas liktu šoferiem uzpildīties kaimiņu Lietuvā un Igaunijā, kā arī novedīs pie preču cenu kāpuma.

Viņam piekrita Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas vadītāja Ināra Šure. Viņa paziņoja, ka dīzeļdegvielas akcīzes palielināšana ražotājiem nozīmētu produkcijas pašizmaksu kāpumu par 3-20%.

Ziņu lente
0