Latvijas politologs nosauca galveno Šuplinskas problēmu

© Foto : Latvijas Universitāte Политолог Оярс Скудра
Политолог Оярс Скудра - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turpmākā Ilgas Šuplinskas atrašanās ministra postenī, pēc vienu cilvēku domām, apdraud izglītības jomu, savukārt citi uzskata, ka tas apdraud pašas valdības pastāvēšanu. Kas ir galvenā Šuplinskas problēma, paskaidroja politologs Ojārs Skudra.

RĪGA, 4. oktobris – Sputnik. Latvijas tieslietu ministrs, Jaunās konservatīvās partijas līderis Jānis Bordāns paziņoja, ka, ja koalīcija pieprasīs izglītības un zinātnes ministres, viņa partijas biedres Ilgas Šuplinskas demisiju, tad valdība esošajā sastāvā izbeigs pastāvēt. Pēc Bordāna sacītā, Šuplinska "nevis runās, bet gan bezbailīgi un ļoti profesionāli" veic ļoti atbildīgu darbu.

Būtu bijis dīvaini, ja sava partija neaizstāvētu Šuplinsku, norādīja Sputnik Latvija intervijā politologs Ojārs Skudra, taču problēma, acīmredzot, ir tieši pašas Šuplinskas darba stilā.

"Manuprāt, problēmas ir saistītas ar Izglītības un zinātnes ministrijas un personīgi Šuplinskas kā ministres darba organizēšanu. Rodas iespaids, ka viņa neieklausās darbinieku viedoklī un par pareizu uzskata tikai savu spriedumu – un nekādu diskusiju, nekādu apspriešanu, nekādu strīdu," paskaidroja Skudra.

Piemēra kārtā eksperts minēja citas sievietes esošās valdības sastāvā – Veselības ministrijas vadītāju Ilzi Viņķeli un Labklājības ministrijas vadītāju Ramonu Petraviču.

"Arī viņām sākumā negāja viss gludi, taču pēc tam viņas prata izveidot darba atmosfēru savās iestādēs – kaut gan, protams, problēmu netrūkst gan veselības aprūpes nozarē, gan labklājības nozarē. Izglītības un zinātnes ministrijā tas nenotiek. Acīmredzot, problēma ir tieši ministres Šuplinskas darba stilā. Citādi notiekošo ir grūti izskaidrot," secina Skudra.

Девочка за компьютером - Sputnik Latvija
Bērni kļuvuši par grēkāžiem: Elksniņš apsūdz ministri Šuplinsku par ņirgāšanos

Latvijas Universitātes Studentu padomes priekšsēdētāja Alise Paula Zīverte iepriekš paziņoja, ka sadarboties ar Šuplinsku neļauj viņas sarunāšanās maniere un negatavība kompromisiem. Pēc Zīvertes domām, Šuplinska neder izglītības un zinātnes ministra amatam. Šuplinskas demisiju pieprasījusi Zaļo un zemnieku savienība, paziņojot, ka "katra diena, ko viņa pavada šajā postenī, var radīt nopietnus draudus izglītības un zinātnes nozarēm".

Augustā Saeimas deputāti no "Saskaņas" paziņoja, ka ir gatavi nekavējoties nobalsot par Šuplinskas demisiju, jo neviens no viņas lēmumiem partijai neliekas "korekts". Deputāts Vitālijs Orlovs toreiz paskaidroja Sputnik, ka Šuplinskas idejas un lēmumi nav līdz galam pārdomāti, brīdī, kad veselības aprūpes un izglītības nozare jebkurā valstī ir visnotaļ konservatīvas.

Ziņu lente
0