Apledojums uz Latvijas ceļiem: brīvdienās temperatūra varētu nokrist zem nulles

© pixabay / viganhajdariДорожно-транспортное происшествие
Дорожно-транспортное происшествие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nevajag sapņot un domāt, ka ziema ir tālu, jo tā ir tuvu: "Latvijas Valsts ceļi" brīdina par apledojumu uz ceļiem un lūdz vadītājus būt piesardzīgiem.

RĪGA, 4. oktobris – Sputnik. "Latvijas Valsts ceļi" lūdz vadītājus būt īpaši uzmanīgiem gaidāmajās brīvdienās. Tas ir saistīts ar meteorologu prognozēm. Sinoptiķi sola mīnusu temperatūru un slapju sniegu, kas rada potenciāli bīstamu situāciju vadītājiem, vēsta lvceli.lv.

Tos, kuri nolems sēsties pie stūres šādā laikā, lūdz stingri ievērot ceļu satiksmes noteikumus: nepārsniegt ātrumu, ievērot distanci, izvairīties no asiem manevriem un pagriezieniem.

Turklāt "Latvijas Valsts ceļi" brīdina par to, ka Latvijā vēl nav beigusies ceļu remontdarbu sezona. Autovadītājiem ir jābūt gataviem satiksmes ierobežojumiem un tam, ka ceļā nāksies pavadīt ilgāku laiku.

Visgrūtākais satiksmes posms ir uz reģionālā ceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus (P108) – no Ventspils līdz Zirām. Šajā ceļa posmā ir uzstādīti desmit luksofori, un tādēļ, lai izbrauktu to, būs nepieciešama apmēram pusotra stunda.

Turklāt notiek lielā mēroga remontdarbi uz Jūrmalas šosejas. Darbdienu rītos un brīvdienās satiksme uz Jūrmalas šosejas un Rīgas apvedceļa krustojumā var būt apgrūtināta. Atgādināsim, ka šosejas atslogošanai virzienā Rīga – Dubulti – Rīga ir norīkoti 17 papildu vilcieni.

Tāpat grūtības var radīt remontdarbi uz Vidzemes šosejas (A2) no Garkalnes līdz Sēnītei.

Satiksmes ierobežojumi ir arī Jelgavā, Vidzemē, Zemgalē un Kurzemē. Sīkāku informāciju iespējams uzzināt piezvanot uz bezmaksas diennakts tālruni 80005555 vai portālā www.lvceli.lv.

Ziņu lente
0