Politika

Daugavpils mērs dibinās savu politisko partiju, kur "strādās, nevis plātīs muti"

© Foto : Reinis Inkēns, Saeimas KancelejaДепутат Сейма Латвии Андрей Элксниньш
Депутат Сейма Латвии Андрей Элксниньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sākumā jaunais politiskais spēks būs biedrība, savukārt 2020. gada pavasarī, visticamāk, tiks pieņemts lēmums par partijas dibināšanu.

RĪGA, 3. oktobris – Sputnik. Par savas politiskās partijas dibināšanu Daugavpils pilsētas domes vadītājs Andrejs Elksniņš pastāstīja intervijā Latvijas Radio, vēsta Lsm.lv.

Pēc viņa sacītā, dibināšanas kongress, visdrīzāk, notiks pavasarī. Lai gan Elksniņš pašlaik ir partijas "Saskaņa" loceklis, viņš cer, ka "Saskaņa" izskatīs sava veida sadarbības formu ar viņa topošo partiju.

"Nav neviena cita sociāldemokrātiska spēka valstī, izņemot to pašu "Saskaņu"," paziņoja Elksniņš.

Taču pilsētas domes vadītājs uzsvēra, ka sākumā ir jānoskaidro "Saskaņas" plāni, kādas prioritātes tiks izvirzītas partijā un kas mainīsies tās politikā.

Андрей Элксниньш - Sputnik Latvija
Lieciet mierā bērnudārzus: Daugavpils asi kritizē valdību

"Mums pulcējas biedri, kuri atbalsta ideju, ka Daugavpilī nepieciešams jauns politiskais spēks, kas vienos daugavpiliešus, kur cilvēki strādās, nevis plātīs muti un [nodarbosies] ar ķīviņiem," paziņoja politiķis.

Topošās partijas nosaukumu izdomās Daugavpils iedzīvotāji, kuri kļūs par "jaunā politiskā spēka biedri", pateica mērs.

Iepriekš Daugavpils mērs jau ir paudis šādu domu, toreiz "Saskaņas" pārstāvis Vjačeslavs Dombrovskis, komentējot šo ideju, pateica, ka viņam neesot nekas iebilstams pret pilsētas partijas izveidošanu Daugavpilī. Pēc viņa domām, abiem spēkiem neparādīsies nekādas ideoloģiskas domstarpības.

Toreiz Elksniņš atzīmēja, ka vēlas savākt kopā un saliedēt krievus, latviešus, poļus un baltkrievus, vietējos latgaliešus, kā arī citu tautību pārstāvjus. Pēc mēra domām, Daugavpils var attīstīties pareizā virzienā tikai tad, ja to vadīs jaunas formācijas cilvēki, kurus neapgrūtina novecojuši uzskati.

Atzīmēsim, ka, saskaņā ar Partiju likumu, cilvēks nedrīkst būt vienlaikus divu partiju biedrs, tādēļ pēc jaunās pilsētas kustības nodibināšanas Elksniņam nāksies izstāties no "Saskaņas".

Ziņu lente
0