Mediji paziņojuši par "krievu brīnumu" karšu maksājumos

CC0 / picjumbo / VIKTOR HANACEK / Платежный терминал
Платежный терминал - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eksperti norādījuši, ka bezkontakta maksājumi un maksājumi ar mobilo telefonu palīdzību Krievijā ir pielāgojušies labāk, nekā citās valstīs.

RĪGA, 3. oktobris – Sputnik. Krievijā noticis "brīnums" karšu maksājumu jomā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz RBK, kur tika publicēts starptautiskās konsultāciju kompānijas The Boston Consulting Group (BCG) pētījums.

Криптовалюта биткойн - Sputnik Latvija
Viedoklis
Vai tuvojas bitcoin noriets?

Tiek atzīmēts, ka pie šīs parādības novedis lētas mazumtirdzniecības finansējums savienojumā ar augstu tirgus koncentrāciju un lielām investīcijām tehnoloģijās. Piemēram, 2010.-2018. gadā maksājumu apjoma izaugsme valstī sastādīja vidēji 22,1%, savukārt 2019.-2028. gadā izaugsme samazināsies līdz 11,8%, taču Krievija nezaudēs līderpozīciju šo rādītāju ziņā ziņojumā izskatīto 58 valstu vidū.

Savukārt Eiropas tirgū karšu maksājumu izaugsme gaidāma 5,9% apmērā gadā, turklāt Rietumeiropas tirgū prognozē pieaugumu par 5%, savukārt Austrumeiropas tirgū – par 7,4%, lielākoties Krievijas rādītāju dēļ.

Tāpat konsultāciju kompānijā piebilda, ka pateicoties "Krievijas brīnumam" valsts kļuvusi par lielāko Eiropas tirgu operāciju skaita ziņā, kurā tiek izmantoti digitālie naudas maki, un par pasaules līderi aizsargāto tokenizēto transakciju skaita ziņā. Turklāt eksperti norādījuši, ka bezkontakta maksājumi un maksājumi ar mobilo telefonu palīdzību Krievijā ir pielāgojušies labāk, nekā citās valstīs.

Ziņu lente
0