Pentagona bijušais stratēģis pastāstījis, ar ko riskē ASV

© Pixabay / WikiImagesВзрыв ядерной бомбы
Взрыв ядерной бомбы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Aizsardzības ministrijas bijušais stratēģis atzīmēja, ka pēdējo divu gadu laikā krasi pieaudzis kodolkara risks Krievijas un Savienoto Valstu starpā.

RĪGA, 2. oktobris — Sputnik. ASV riskē zaudēt pārākumu pasaules arēnā, kā arī, sliktākajā gadījumā, var izbeigt pastāvēšanu, ja neaptvers, ka Krievija "ir lielākais viņu nacionālās drošības apdraudējums", paziņoja Pentagona bijušais stratēģis, atvaļinātais pulkvedis Terijs Tompsons savā rakstā Washington Times.

Ядерный взрыв - Sputnik Latvija
Politika
Kodolkaram veltītā multiplikācijas filmā Baltijas valstis lemtas bojāejai

Eksperts konstatēja, ka, saskaņā ar Prinstonas universitātes pētījumu pēdējo divu gadu laikā krasi pieaudzis kodolkara risks Krievijas un Savienoto Valstu starpā, un gadījumā, ja tiks sasniegts punkts, no kura nebūs iespējams spert soli atpakaļ, kodolkonflikta rezultātā jau dažu pirmo stundu laikā ies bojā aptuveni 34 miljoni amerikāņu, vēsta RIA Novosti.

Tompsons aicināja Vašingtonu nenovērtēt par zemu "Krievijas draudus". Viņš atgādināja, ka pēdējā laikā Krievijas aizsardzības spējas ir būtiski pieaugušas, un valsts vairs nav tas "saskaldītais veidojums, kāda tā bija pēc Padomju Savienības sabrukuma". Pie tam Krievija paplašina spējas "atrast un likvidēt" amerikāņu satelītus kosmosā.

No otras puses, piezīmēja eksperts, Savienotās Valstis vēl joprojām ir atkarīgas no Krievijas raķešu dzinējiem. Pēc viņa domām, tas ir viens no lielākajiem stratēģiskajiem trūkumiem.

Tompsons uzsvēra, ka Vašingtonai ir jāpieliek punkts šai atkarībai, taču nāktos izanalizēt arī citas vājās vietas savos bruņotajos spēkos, lai Krievija nevarētu tās izmantot.

Ziņu lente
0