Lietuvā atrasta nelegāla gaļas pārstrādes "fabrika"

© Foto : pixabayМясо
Мясо - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas varasiestāžu darbiniekus šokēja apstākļi, kādos tika uzglabāta un apstrādāta gaļas produkcija.

RĪGA, 23. septembris – Sputnik. Četri Kauņas iedzīvotāji organizējuši nelegālu gaļas produkcijas ražošanas cehu, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz Finanšu noziegumu izmeklēšanas dienesta (FNTT) preses dienestu.

Участок охлаждения, заморозки и хранения мяса. - Sputnik Latvija
No kurienes gaļa: pircējiem labāk nezināt, ka cūkgaļa veikalos nav audzēta pašu mājās

Domājams, aizdomās turamie nav deklarējuši putna gaļas un cūkgaļas produkciju, kas ievesta no Polijas par summu divu miljonu eiro apmērā, lai izvairītos no nodokļu nomaksas. Pēc tam gaļa bez nepieciešamajiem dokumentiem tika realizēta Lietuvas tirgos un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos.

Aizdomās turamie tādējādi guvuši labumu par summu, kas pārsniedz 400 tūkstošus eiro.

Jāpiebilst, ka darbā ar gaļas produkciju nav ievērotas sanitārās normas.

Atbalstu izmeklēšanā FNTT darbiniekiem sniedza Valsts un pārtikas dienesta (VMVT) inspektori. Speciālisti veikuši kratīšanu deviņos objektos – noliktavās un aizdomās turamo dzīves vietās.

Atrasti ar izmeklēšanu saistīti dokumenti un priekšmeti, konstatēts nelegālas darbības fakts. Pie viena no aizdomās turamajiem atrasts gāzes šaujamierocis, kura glabāšanai nebija attiecīgās atļaujas. Pie tam seifā administrācijas telpā atrastas 220 cigarešu paciņas ar Krievijas akcīzes markām.

Noliktavās atrastas gandrīz piecas tonnas gaļas, 829 kilogrami gaļas – bez veterinārajiem zīmogiem – neatbilda kvalitātes prasībām. VMVT speciālisti aizliedza šīs produkcijas realizāciju tirgū. Gaļas partija tika iznīcināta.

Мясо на Рижском Центральном рынке - Sputnik Latvija
Lietuvieši brīdināti par nelegālu gaļas tirdzniecību internetā

FNTT norādīja, ka darbinieki bija šokēti, konstatējot, ka vienā no mājām iekārtota gaļas pārstrādes "fabrika". Vairāk nekā 800 kilogrami putnu gaļas glabājās istabas temperatūrā, gaļa tika kūpināta antisanitāros apstākļos. Produktu realizācija tirgū aizliegta.

Aizdomās par krāpšanos tiek turēti četri Kauņas iedzīvotāji. Viņiem piemērots drošības līdzeklis – aizliegums pamest valsti, kā arī aizliegums sazināties savā starpā.

Izmeklēšanu vada Kauņas rajona prokuratūra. Likumpārkāpējiem draud brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem.

Ziņu lente
0