Ne dienas bez skandāla! Rīdziniece sūdzas par Tokyo city – tur runā krieviski

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīdziniece publicējusi sūdzību portālā vēstuli, kurā pārmet restorānu tīkla Tokyo city oficiantiem sarunas ar apmeklētājiem krievu valoda.

RĪGA, 22. septembris — Sputnik. Latvijā pazīstamā restorānu tīkla Tokyo city apmeklētāja vietnē Sudzibas.lv publicējusi pārmetumus restorāna oficiantiem par sarunām krievu valodā, vēsta BB.lv.

Viņa sūkstījās, ka oficianti sāk sarunu ar klientiem krieviski, nevis latviski.

Депутат Сейма Эдвинс Шноре - Sputnik Latvija
Saeimas deputāts sadumpojies pret CSP anketas krievu valodā dēļ

"Oficiante sarunu sāk krievu valodā. Vai tad tiešām Latvijā valsts valoda ir krievu? Un tā pati oficiante ar blakus galdiņu uzsāka sarunu krievu valodā. Tā nebija vienīgā darbiniece, kura ar klientiem sāk runāt krievu valodā, vismaz no tā, ko es dzirdēju, esot tur 1,5 h laikā. Es vēl pieļautu domu, ka sarunu uzsāk gan latviski, gan krieviski (tādā veidā iekļaujot krievu sabiedrību)," uzrakstīja sieviete.

Sūdzības komentētāju domas par notikušā iemesliem dalījās: piemēram, viens atzīmēja, ka, iespējams, oficiante uzskatījusi sievieti par krievieti, tāpēc uzrunājusi krieviski. Cits resursa lietotājs pajokoja, ka pa restorāniem varot staigāt tikai krievi. Savukārt trešais atzīmēja: labi, ka oficiante neesot runājusi arābu valodā.

Jāatzīst, ka skandāls ar krievu valodas lietojumu Latvijā nav neparasta lieta. Piemēram, septembra sākumā iedegās kaislības ap precēm ar uzrakstiem krievu valodā, ko piedāvāja repa izpildītāja Timati veikals Rīgā. Tolaik daži sabiedriskie darbinieki aicināja Iekšlietu ministriju un tirdzniecības centru slēgt Timati veikalu.

Открытие нового корпуса торгового центра Alfa - Sputnik Latvija
Slēdziet Timati veikalu Rīgā! Nacionālisti atraduši uzrakstus krievu valodā
Pēc tam veikala direktore Jūlija Poļeņņikova atzīmēja: neskatoties uz negatīvu, ko pār veikalu gāzuši nacionālistiski noskaņoti latvieši, vairāk tomēr esot pozitīvu atsauksmju, daži latvieši pat atvainojušies par savu tautiešu rīcību. Jāpiebilst, ka preces ar Krievijas simboliku tika izpirktas jau pirmajā nedēļā pēc jaunā veikala atvēršanas.

Nedēļu iepriekš latviešu žurnāliste Elita Veidemane pārmeta dziedātājai Laimai Vaikulei, ka svētkos Jūrmalā tā neesot gribējusi nolaisties līdz nacionālo aborigēnu līmenim un uz skatuves runājusi krieviski.

Augusta sākumā izcēlās skandāls kādā degvielas uzpildes stacijā. Sabiedriskās organizācijas "Nāc līdzās" pārstāve Sarma Freiberga sarīkoja veselu skandālu tāpēc, ka kompānijas "Circle K" DUS pārdevēja viņu uzrunājusi krievu valodā.

Atdādināsim, ka ikdienišķā cīņa par latviešu valodu Latvijā dažbrīd izvēršas neticamākajās un kroplīgākajās formās un var novest pie absurdām sadursmēm sadzīvē. Histērija ar katru dienu plešas plašumā.

Ziņu lente
0