Siguldā bērnudārzs ēdinājis bērnus nelegāli

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasВ школьной столовой
В школьной столовой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Siguldas mācību iestāžu pārbaužu laikā tika atklāti dažādi pārkāpumi, kas saistīti ar ēdiena uzglabāšanu attiecīgā temperatūrā un iekārtu attīrīšanu.

RĪGA, 18. septembris – Sputnik. Viens no Siguldas bērnudārziem, kur zarnu infekcijas dēļ bērni nonāca slimnīcā, nebija reģistrēts Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) un nebija tiesīgs ēdināt bērnus ar pusdienām, raksta "MK-Latvija".

"Pirmsskolas izglītības iestāde "Tornīši" nebija reģistrēta PVD, ēdināšana tur notikusi nelegāli, un ēdiens ne reizi netika pārbaudīts," pastāstīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistare.

Tāpat viņa paziņoja, ka pārbaužu laikā Siguldas izglītības iestādes tika atrastas vēl divas PVD nereģistrētas mācību iestādes – "Pumpurdārzs" un skola "Baltais flīģelis". Tāpat noskaidrojās, ka starp mācību iestādēm tiek īstenoti nelegāli pārtikas produktu pārvadājumi. Visos gadījumos ierosināta administratīvā pārkāpuma lieta.

Ребенок - Sputnik Latvija
PVD: atrast bērnu saindēšanās iemeslu Siguldā būs grūti

Šobrīd PVD pārbaudīja 12 Siguldas mācību iestādes. Pārbaužu laikā tika atklāti dažādi pārkāpumi, kas saistīti ar ēdiena uzglabāšanu attiecīgā temperatūrā, iekārtu attīrīšanu u.c. PVD grasās rīkot pārbaudes katru dienu.

Ja piektdien, 13. septembrī, pārkāpumi netika konstatēti un visi pārtikas bloki saņēma atzīmi A (pilna atbilstība normām), tad atkārtotas pārbaudes laikā, 16. septembrī, atsevišķi pārtikas bloki saņēma atzīmi B. Tas nozīmē, ka ir zināmi pārkāpumi, kuri nerada nopietnu ietekmi ēdiena kvalitātei. Tostarp noskaidrojās, ka brīvdienās bērnudārzi "Saulīte", "Pīlādzītis" un "Ieviņa" neveica pienācīgu dezinfekciju. Taču atzīmes C, kuras nozīmētu nopietnus pārkāpumus, netika saņemtas.

Kopumā pēc medicīniskās palīdzības griezušies 24 cilvēki, to vidū 20 bērni. Pārējiem bērniem E. Coli infekcija pagaidām nav konstatēta.

Ziņu lente
0