Dāņu eksperts novērtējis Grenlandes pārdošanas iespēju ASV

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Augustā medijos parādījās sērija publikāciju par to, ka Tramps izskata iespēju, ka ASV varētu iegādāties Grenlandi, kas ir Dānijas sastāvā ar plašām autonomijas tiesībām.

RĪGA, 17. septembris – Sputnik. Dāņi uztver ASV prezidenta Donalda Trampa sacīto par interesi iegādāties Grenlandi ne vairāk kā joku, tas nav iespējams, paziņoja RIA Novosti intervijā Saxo Bank galvenais ekonomists un investīciju direktors Stins Jakobsens.

Политолог, кандидат исторических наук Михаил Смолин - Sputnik Latvija
Politika
Politologs: Trampam nav izdevies iegūt Grenlandi ar "politisku uzmācību"

Augustā medijos parādījās sērija publikāciju par to, ka Tramps izskata iespēju, ka Štati varētu iegādāties Grenlandi, kas ir Dānijas sastāvā ar plašām autonomijas tiesībām. Pēcāk Tramps pats apstiprināja žurnālistiem, ka interesējies par šo jautājumu "stratēģiskos nolūkos". Savukārt Grenlandē paziņoja, ka sala netiek pārdota, savukārt Dānija pauda cerību, ka Tramps pajokoja, pašu pārdošanas ideju nodēvējot par absurdu.Tad Tramps atcēla vizīti uz Kopenhāgenu.

"Tas ir noticis pagātnē (teritoriju pirkšana un pārdošana – red. piez.). Domāju, jūs saprotat, ka Dānijā Grenlandes iegādi uztver ne vairāk kā joku. Tramps domā, ka visu var pārdot, bet, kā jums zināms, Grenlande – tā ir Dānijas daļa. Protams, mēs nedomājam par to katru dienu, taču noteikta daļa manu nodokļu aiziet Grenlandes subsīdijās," pateica Jakobsens.

"Ja ASV nopirktu Ziemeļīriju, mēs uzreiz saskartos ar Brexit, viss būtu bijis daudz vienkāršāk. Taču lietas tā netiek kārtotas. Robežas starp valstīm mainās lielākoties karu rezultātā, vai tad ne tā? Nevis pirkšanas un pārdošanas rezultātā," piebilda aģentūras sarunbiedrs.

Ziņu lente
0