Politika

Donalds Tramps atlicis tikšanos ar Dānijas premjeri Grenlandes jautājuma dēļ

© AP Photo / Matt DunhamПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Donalds Tramps paziņoja, ka interesējies par iespēju nopirkt Grenlandi, un atlicis tikšanos ar Meti Fredriksenu, ņemot vērā viņas atteikšanos apspriest salas pārdošanu.

RĪGA, 21. augusts - Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps atlicis tikšanos ar Dānijas premjeri Meti Fredriksenu, ņemot vērā viņas atteikšanos apspriest Grenlandes salas pārdošanu, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš Mete Fredriksena nosauca Trampa ideju par absurdu, taču atzīmēja, ka Dānija vēl joprojām gatavojas ASV prezidenta vizītei 2.-3. septembrī.

Государственный секретарь США, бывший директор Центрального разведывательного управления (ЦРУ) США Майк Помпео  - Sputnik Latvija
Politika
Pompeo paziņoja, ka viņu nav vēlējušies pieņemt Irānā

"Dānija ir ļoti īpaša valsts ar fantastiskiem cilvēkiem, taču, ņemot vērā premjerministres Metes Fredriksenas komentārus par to, ka viņa nav ieinteresēta apspriest Grenlandes pārdošanu, es atlikšu uz citu laiku mūsu tikšanos, kas ieplānota pēc divām nedēļām," uzrakstīja Tramps savā lapā Twitter.

Iepriekš preses konferencē Donalds Tramps apstiprināja, ka patiešām interesējies par iespēju nopirkt Grenlandi. Sala ir Dānijas teritorija, un tai ir stratēģiska nozīme Arktikas apgūšanā.

Iepriekš Donalds Tramps publicēja fotokolāžu, kurā starp vienstāva mājām Grenlandes ainavas fonā slejas debesskrāpis ar uzrakstu Trump.

​"Es apsolu Grenlandē tā nedarīt," uzrakstīja Tramps savā lapā Twitter.

Ieraksts parādījās pēc ziņām medijos par to, ka Tramps vēlas nopirkt Grenlandi, lai paplašinātu amerikāņu militāro klātbūtni Arktikā. Vēlāk valsts vadītājs apstiprināja, ka "stratēģiski" interesējies par iespēju nopirkt salu.

Dānijas valdība, komentējot Trampa paziņojumus, pauda cerību, ka viņš pajokojis, jo pati ideja par Grenlandes pārdošanu ir absurda.

Ziņu lente
0