Jauni cietušie: vēl četri bērni no Siguldas nogādāti slimnīcā

© Sputnik / Алекс Аминев / Pāriet pie mediju bankasВо время работы в вирусологической лаборатории
Во время работы в вирусологической лаборатории - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Cik bērnu no Siguldas inficējušies ar E.Coli baktēriju pagaidām nav zināms, taču slimnīcā nonākuši vēl četri bērni ar saindēšanās simptomiem.

RĪGA, 16. septembris – Sputnik. Piektdien, 13. septembrī, kļuva zināms, ka ar smagu saindēšanos Siguldā slimnīcā tika nogādāti vismaz pieci bērnudārzu audzēkņi. Galvenie simptomi saslimušajiem bija spēcīga diareja, nieru mazspēja un zarnu asiņošana.

Asu zarnu infekciju gadījumi bērniem tika konstatēti trīs pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs – bērnudārzos "Saulīte", "Pīlādzītis" un "Ieviņa".

Vienā bērnudārzā saslima trīs bērni, pārējos divos – pa vienam. Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) nekavējoties iesāka epidemioloģisko izmeklēšanu. Centra speciālisti devās uz Siguldu.

Фрукты и овощи на центральном колхозном рынке в Краснодаре - Sputnik Latvija
Kukurūza, spināti un pupas: listeriozes uzliesmojumu Eiropā radījuši saldēti dārzeņi

Ekspertiem uzreiz radās pieņēmums, ka par saindēšanās avotu kļuva pārtikas produkti. Visām trim iestādēm pārtiku nodrošina "Baltic Restaurants Latvia".

Savukārt svētdien, 15. septembrī, kļuva zināms, ka Rīgas Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā 12 stundu laikā ar saindēšanās simptomiem nonāca vēl četri bērni no Siguldas, vēsta Mixnews.lv. Par esošo situāciju pastāstīja slimnīcas pārstāve Vita Šteina.

Pēc viņas teiktā, slimnīcā dienas garumā griezās 14 bērni no Sigulda. Četri bērni tika hospitalizēti ar aizdomām par saindēšanos ar mikroorganismu E.Coli – zarnu nūjiņu. Diviem bērniem tika paņemtas analīzes. Mazo bērnu stāvokli Šteina nosauca par visnotaļ labu un pateica, ka viņi tika palaisti mājās.

Vēl divi bērni tika atstāti slimnīcā, lai novērotu viņu turpmāko stāvokli.

Tāpat Šteina pateica, ka no 14 bērniem, kuri bija griezušies slimnīcā, zarnu nūjiņas klātbūtne tika apstiprināta trīs bērniem. Pārējo bērnu analīzes būs zināmas šodien, 16. septembrī.

Ziņu lente
0