Viļņā uzzīmēja svastiku: Lietuvas ebreji raizējas par bērniem

© Lietuvos Respublikos Seimas / Dz.BarysaiteПредседатель Еврейской общины (литваков) Литвы Фаина Куклянски, архивное фото
Председатель Еврейской общины (литваков) Литвы Фаина Куклянски, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Svastika pie Lietuvas Ebreju kopienas ēkas parādījās dažas dienas pirms Nacionālās Holokausta upuru atceres dienas.

RĪGA, 16. septembris – Sputnik. Lietuvas Ebreju kopienā noraizējušies par bērnu drošību sakarā ar neseno svastikas parādīšanos pie ēkas, raksta Sputnik Lietuva.

Spriežot pēc bildes, ļaunprāši "uzzīmēja" fašistu simbolu uz trotuāra ar zemi no izgāztā konteinera ar ziediem, kurš mētājas netālu no ēkas. Kopienas paziņojumā tiek atzīmēts, ka svastika parādījās tieši tajā vietā, kur nav videonovērošanas kameru.

Pirmais par incidentu paziņoja publicists, dzejnieks, sabiedriskais aktīvists Sergejs Kanovičs savā Facebook lapā.

Lietuviešu rakstniece Ruta Vanagaite - Sputnik Latvija
Lietuviešu rakstniece Ruta Vanagaite uzrakstīja vēstuli "nogalinātajam ebrejam"

"Galu galā, nekas briesmīgs? Vai ne? Arī geto bija labums… arī geto radīja varoņi. Kas tam sekos – izsists logs, ugunskurs? Kamēr autoritātes guļ, ļaunums nesnauž," komentēja situāciju Kanovičs.

Kopienā bieži notiek radošas nodarbības, ivrita stundas un citi pasākumi, kuros piedalās nepilngadīgie.

"Bērniem nav droši, kad dažu metru attālumā no kopienas ēkas parādās svastika. Vērts aizdomāties: mēs redzam svastiku dienā, kad Viļņas centrā notiek Tautu gadatirdziņš, kura mērķis ir prezentēt kulināro mantojumu, tradīcijas, amatniecību, Lietuvā dzīvojošo nacionālo kopienu kultūru," paziņoja Lietuvas Ebreju kopienas priekšsēdētāja Faina Kukļanski.

Svastika pie Lietuvas Ebreju kopienas ēkas parādījās dažas dienas pirms Lietuvas Nacionālās Holokausta upuru atceres dienas, kas ik gadu tiek rīkota 23. septembrī.

Ziņu lente
0