Vācu tabloīds pastāstījis par "nolādēto" PSRS mantojumu

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasСоветский флаг
Советский флаг - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
It visur atrodamas padomju karaspēka uzturēšanās pēdas, un tās ir "nolādētas", jo neizdodas no tām atbrīvoties, raksta Bild.

RĪGA, 13. septembrisSputnikMantojums, ko Vācijā atstājuši padomju bruņotie spēki, ir pārvērties par "nolādētām" atlūzām un drupām, raksta vācu tabloīds Bild,

It visur atrodamas padomju karaspēka uzturēšanās pēdas, un tās ir "nolādētas", jo neizdodas no tām atbrīvoties, raksta izdevums.

"Pēc karaspēka izvešanas mūsu rīcībā nonāca 300 hektāri kazarmu. Mēs tās nojaucām, iestādījām mežu, uzbūvējām Saules elektrostaciju. Visas atlikušas drupas atrodas vēsturisko pieminekļu aizsardzībā," paskaidroja Ralfs Henzels, kādas vācu komūnas galva, vēsta RIA Novosti.

Мероприятия по случаю 80-летия с начала Второй мировой войны - Sputnik Latvija
Otrā pasaules kara 80. gadskārta: greizo spoguļu karaliste Varšavā

Vācijas Pieminekļu aizsardzības komiteja cer, ka objekti tiks atjaunoti, taču nav saprotams, kam būtu jāveic šis darbs, stāsta tabloīds. Pie tam, paziņoja Kenigsbrokas pilsētas mērs, daļu graustu nav iespējams nojaukt, ņemot vērā likumu par pieminekļu aizsardzību, citi atrodas privātīpašumā, gaida remontu vai atrodas rezervātu teritorijā.

Pie tam šo "betona gigantu" nojaukšanai un aizvākšanai vienkārši trūkst naudas, skaidroja Bild.

Krievijas Federācijas bruņoto spēku operatīvi stratēģiskā teritoriālā apvienība – Rietumu karaspēku grupa – atradās pagaidu dislokācijā Vācijas teritorijā. Līdz 1992.gada martam tā veidoja PSRS Bruņoto spēku daļui.

1990.gada septembrī VFR kanclers Helmuts Kols un PSRS prezidents Mihails Gorbačovs parakstīja līgumu, kas reglamentēja karaspēku dislokāciju un izvešanu. Līgums paredzēja, ka visiem Vācijas teritorijā dislocētajiem padomju spēkiem jāpamet tās teritorija līdz 1994.gadam.

Opēc PSRS sabrukuma ar KPFSR prezidenta dekrētu no 1992.gada 4.marta Rietumu karaspēku grupa nonāca Krievijas Federācijas jurisdikcijā, kura uzņēmās pienākumu turpināt karaspēka izvešanu. Tā ilga līdz 1994.gada 31.augustam.

Ziņu lente
0