Politika

Eiropas Savienība pagarinājusi sankcijas pret Krieviju Krimas pussalas dēļ

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasФлаги стран-участников саммита ЕС в Брюсселе
Флаги стран-участников саммита ЕС в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par sešiem mēnešiem pagarināti tādi pret Krievijas Federāciju vērsti pasākumi, kā valsts organizāciju un pilsoņu aktīvu iesaldēšana, kā arī ierobežojumi braucieniem uz ES valstīm, vēsta publicētais komunikē.

RĪGA, 13. septembris — Sputnik. Eiropas Savienības Padome (Council of the European Union) pieņēmusi lēmumu pagarināt par sešiem mēnešiem individuālos ierobežojosos pasākumus pret pilsoņiem un organizācijām, ko Eiropas Savienība uzskata par "līdzvainīgiem Ukrainas teritoriālās vienotibas, suverenitātes un neatkarības graušanā vai apdraudēšanā", vēsta Sputnik Igaunija

Atbildot uz šo lēmumu, Maskava un Krimas pussalas varasiestādes vairākkārt norādījušas, ka pussalas atkalpievienošanās Krievijai notikusi esošo starptautisko tiesību ietvaros un atbilstoši krimiešu gribas izpausmei. Sankciju politiku Kremlis uzskata par neefektīvu un nedraudzīgu.

Крымский мост через Керченский пролив - Sputnik Latvija
Foto
Pieci gadi ar Krieviju: kā mainījusies Krima

"Pasākumi ietver aktivu iesaldēšanu un ierobežojumus braucieniem uz ES valstīm. Patlaban tie attiecināti uz 170 fiziskām un 44 juridiskajām personām," teikts Briseles izplatitajā komunikē.

ES Padomes preses dienests atgādināja, ka ES ierobežojošie pasākumi pret Krieviju ietver arī ekonomiskās sankcijas pret atsevišķiem Krievijas ekonomikas sektoriem, kas saglabājas līdz 2020.gada 31.janvārim. Apgalvots, ka sankcijas ieviestas "par Krimas un Sevastopoles nelikumīgu aneksiju".

Iepriekš vēstīts, ka Krimas Republika tika izveidota Krievijas Federācijas sastāvā 2014.gada 18.martā atbilstoši šajā dienā parakstītajam līgumam par Krimas pievienošanu Krievijai.

Pirms šī lēmuma Krimas pussalā tika organizēts referendums, kurā reģiona atgriešanos Krievijā atbalstīja 96,8% Krimas Republikas un 95,6% Sevastopoles vēlētāju. Maskava jau vairākkārt ir uzsvērusi, ka jautājums par Krimas pussalas piederību ir slēgts uz visiem laikiem.

Ziņu lente
0