Politika

Liepiņa: mēs pastāvīgi dalām naudu, kuras nav

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latviju vada cilvēki, kas ir ļoti tālu no sapratnes par to, kas ir jādara pirmām kārtām, lai valstij būtu nauda, uzskata deputāte.

RĪGA, 12. septembris – Sputnik. Latvijas valdības retorika saistībā ar valsts finanšu stāvokli neatbilst patiesībai, paziņoja Saeimas neatkarīgā deputāte Linda Liepiņa telekanāla RigaTV24 raidījuma "Preses klubs" ēterā.

Pēc viņas sacītā, šobrīd ass līdzekļu trūkums ir vērojams vienlaicīgi vairākās nozarēs.

Министр финансов Янис Рейрс подал бюджет на 2019 год в Сейм - Sputnik Latvija
Budžets 2020: ministrijas prasa miljardu eiro un 800 jaunas ierēdņu vietas

"Ir acīmredzami, ka ne tikai medicīnā, bet ļoti daudzās nozarēs ir milzīgas problēmas ar darbaspēku. Par nožēlu jāatzīst, ka mūsu valsti vada cilvēki, kas ir ļoti tālu no sapratnes  par lietām, kas būtu jādara, lai pirmām kārtām valsts pelnītu naudu. Jo mēs pārdalām naudu, kuras nav. Vienā brīdī viņas trūkst skolotājiem, pēc tam viņa trūkst mediķiem, pēc tam ugunsdzēsējiem, policistiem, visur ir naudas trūkums. Tas nozīmē, ka mums vienkārši trūkst nauda. Un Kariņa kungs var stāstīt ko viņš grib – ka ir tik daudz naudas, kā vēl nekad. Šo es nekomentēšu vairāk," pateica Liepiņa.

Iepriekš premjerministrs Krišjānis Kariņš paziņoja, ka nākamgad Latvijas budžets palielināsies par 500 miljoniem eiro un pirmo reizi valsts vēsturē pārsniegs 10 miljardus eiro. Pēc viņa teiktā, sajūta, ka pietrūkst nauda, ir saistīta ar to, ka cilvēki vienmēr grib vairāk.

Taču pēcāk noskaidrojās, ka "vēsturē lielākajā budžetā" nav naudas ārstu algu palielinājumam, kurš paredzēts Veselības aprūpes finansējuma likumā, savukārt skolotāju algu palielinājumam ir nepieciešams atteikties no 1.-4. klašu skolēnu brīvpusdienu finansējuma, kuru nodrošina valsts budžets.

Ziņu lente
0