Politika

Šadurskis par "jaunajiem konservatoriem": uzvedas kā huligāni

© Sputnik / Sergey MelkonovБывший министр образования и науки Латвии Карлис Шадурскис
Бывший министр образования и науки Латвии Карлис Шадурскис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis kritizē savu pēcteci Ilgu Šuplinsku un nosauca viņas partijas biedrus par "huligāniem".

RĪGA, 3. septembris – Sputnik. Jaunā konservatīvā partija (JKP) Krišjāņa Kariņa valdībā uzvedas kā huligāns, jo apzinās savu absolūto nozīmi koalīcijā, paziņoja bijušais izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis ("Jaunā Vienotība") Latvijas Radio ēterā.

Pēc Šadurska sacītā, Ministru Kabinets neapstiprināja amatā Indriķi Muižnieku nevis tāpēc, ka vēlēšanu procesā tika konstatēti pārkāpumi, bet gan tāpēc, ka "jaunajiem konservatoriem" neizdevās nomainīt Drošības policijas vadītāju Normundu Mežvietu.

Вячеслав Домбровский  - Sputnik Latvija
Politika
Latvijas Saeimas ārkārtas vēlēšanās uzvaru gūs "Saskaņa"

Iepriekš šādu versiju izvirzīja Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis ("Saskaņa"). Pēc viņa domām, "jaunie konservatori" nespēja panākt ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera nocelšanu un traucēt pārvēlēt Mežvietu, tādēļ, lai ierakstītu savā aktīvā kaut kādu uzvaru, viņi panāca no valdības Muižnieka nocelšanu, draudot pretējā gadījumā nebalsot par budžetu.

"Galvu griešana ir Jaunās konservatīvās partijas DNS sastāvdaļa. Es gribētu aicināt Bordānu un Jauno konservatīvo partiju kļūt pieaugušākiem un nešantažēt valdību ar neizpildāmām prasībām saistībā ar 2020. gada budžetu," pateica Šadurskis.

Viņš paskaidroja, ka viņa partijas biedrs premjerministrs Krišjānis Kariņš ir tik piesardzīgs, lai turpinātu iesākto darbu.

Viņš komentējis arī Ilgas Šuplinskas (JKP) darbu, kura nomainīja viņu izglītības un zinātnes ministra amatā. Pēc viņa sacītā, viņš neredz Šuplinskas rīcībā nekādus jaunus nolūkus – viņa kritizē to, kas tika izdarīts iepriekš, taču dara to pašu.

Исполняющий обязанности мэра Риги Олег Буров работает даже в праздники - Sputnik Latvija
"Daudz kas var mainīties": intriga pirms Rīgas mēra vēlēšanām

Tāpat Šadurskis norādīja, ka skolu tīkla optimizācija ir absolūti nepieciešama, savukārt Šuplinskas paziņojums par to, ka katrā pašvaldībā situācija jāvērtē atsevišķi, iespējams, deva pamatu atsevišķām pašvaldībām domāt, ka tajās skolu tīkla reformu var piebremzēt.

Mēģinājumu atrast naudu pedagogu algu palielinājumam, pārliekot brīvpusdienu finansējumu uz pašvaldību pleciem, Šadurskis nosauca par avantūru.

Tāpat viņš paziņoja, ka skolotāju trūkums valstī ir mākslīgs, jo skolās ar dažiem desmitiem skolēnu skolotāji nopelnīt nevar – gan slimnīcai, gan skolai ir jāstrādā kvalitatīvi. Skolu skaitam ir jāsamazinās, taču skolām ir jābūt spēcīgām.

Ziņu lente
0