Kur jāiet pensionāriem, kuri nesaņēma naudu PNB Bankas slēgšanas dēļ

© Sputnik / Sergey MelkonovОчередь пенсионеров около офиса PNB Banka в Даугавпилсе
Очередь пенсионеров около офиса PNB Banka в Даугавпилсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā astoņi tūkstoši PNB klientu vēl nav paziņojuši Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai, kur viņiem ir jāizmaksā pensijas.

RĪGA, 3. septembris – Sputnik. Nedaudz vairāk nekā 30 tūkstoši PNB Bankas klientu snieguši Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai (VSAA) informāciju par to, kur viņiem ir jāizmaksā nākamā pensija. Taču vairāk nekā astoņi tūkstoši cilvēku joprojām nav to izdarījuši, vēsta Latvijas Radio.

VSAA aicina cilvēkus griezties pie viņiem neskaidrību gadījumā.

"Ja šķiet, ka kaut kas nav saņemts vai ir kāda nesapratne, lūdzu konsultējieties – mēs visu nodrošināsim iespējami ātrāk. Mēs šobrīd arī priecājamies, ka tie cilvēki, kuriem bija apturēta izmaksa no 16. augusta, arī gandrīz visi ir iesnieguši iesniegumus un lielākajai daļai – vairāk nekā 7000 – mēs jau operatīvi esam izmaksājuši aizturētās pensijas.

Очередь возле филиала PNB Banka в Даугавпилсе - Sputnik Latvija
Nobeigumam: Daugavpilī atvērs vēl vienu PNB Bankas filiāli

Lielākā daļa cilvēku atver kontu citā bankā, tagad vairāk cilvēku atver arī "Latvijas Pasts" pasta norēķinu sistēmā. Ir daļa, kas izvēlas ar piegādi mājās," pastāstīja aģentūras pārstāve Iveta Daine.

PNB Bankas klientiem, kuri saņem pensijas un pabalstus, jāvēršas noteiktās PNB filiālēs, pārējos aicina jebkurā "Citadele" bankas filiālē.

Kā jau stāstīja Sputnik Latvija, 15. augustā tika apturēta PNB Bankas (iepriekš – Norvik banka) darbība. Kopš 2017. gada beigām šī finanšu iestāde pārkāpa kapitāla nodrošinājuma prasības.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija 17. augustā pieņēma lēmumu par garantēto atlīdzību izmaksu PNB klientiem, kuru no 22. augusta īsteno "Citadele" banka. No garantiju fonda var saņemt atlīdzību par noguldījumiem līdz 100 tūkstošiem eiro, kas nozīmē, ka nauda tiks atgriezta 99,2% PNB klientu.

Jūlija beigās PNB Bankā bija aptuveni 500 darbinieku un ap 100 tūkstošiem klientu, no kuriem divas trešdaļas bija pensionāri.

Ziņu lente
0