Nobeigumam: Daugavpilī atvērs vēl vienu PNB Bankas filiāli

© Photo Gorod.lvОчередь возле филиала PNB Banka в Даугавпилсе
Очередь возле филиала PNB Banka в Даугавпилсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Noguldījumus PNB Bankas klientiem Daugavpilī atgriezīs speciāli šim nolūkam atvērtā filiālē.

RĪGA, 2. septembris – Sputnik. No 3. septembra Daugavpilī tiks atvērta vēl viena PNB Bankas filiāle Daugavpilī, vēsta "Naša gazeta".

Daugavpilī strādāja pieci PNB Bankas klientu apkalpošanas centri, kuri bija īpaši populāri zemās transakciju maksas dēļ, kā arī, pateicoties iespējai veikt bezmaksas naudas pārvedumus starp bankas klientiem. Dēļ tā pēc bankas slēgšanas cietuši galvenokārt pensionāri, daudzbērnu ģimenes un maznodrošināti iedzīvotāji. Tāpat aptuveni 6200 pilsētas iedzīvotāju PNB Bankas kontos saņēma pensijas vai arī valsts pabalstus.

Ņemot vērā klientu intensīvo plūsmu Daugavpilī, pēc saskaņojuma ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK), no 3. septembra pieteikuma iesniegšanai valsts garantētās atlīdzības izmaksai tiks atvērta vēl viena filiāle Valkas ielā 3.

Пенсионеры у филиала PNB Banka ( бывший Norvik banka) - Sputnik Latvija
PNB Banka: pensionāriem ir grūti atgriezt noguldījumus bez informācijas krievu valodā

Turklāt tika atļauts mainīt mazāk pieprasītu klientu apkalpošanas centru darba laiku un novirzīt atbrīvojušos resursus filiālēs ar intensīvāku klientu plūsmu.

Tika ziņots, ka pašvaldība dara visu iespējamo, lai samazinātu pilsētnieku neērtības sakarā ar bankas slēgšanu: uzstādīti soliņi pie banku ieejām, savukārt cilvēkiem, kuri stāv rindās karstā laikā, nodrošina dzeramo ūdeni. Sociālais dienests sniedz konsultācijas cilvēkiem, kuri palikuši bez eksistences līdzekļiem un pieņem iesniegumus par palīdzības sniegšanu krīzes situācijā.

Bankas pārstāvji ziņo, ka patlaban garantēto atlīdzību veidā ir izmaksāti 94 miljoni eiro, kas sastāda 34% no visas atmaksai paredzētās summas. Šobrīd naudu saņēmuši aptuveni 19 200 PNB Bankas klientu.

Visi noguldījumi par summu līdz 100 tūkstošiem eiro tiks izmaksāti to īpašniekiem no Garantēto noguldījumu fonda. Valsts garantētā atlīdzība tiek piemērota algām, pensijām, kā arī bankas klientu uzkrājumiem un to procentiem, kas aprēķināti izmaksai līdz 2019. gada 15. augustam.

Ziņu lente
0