"Nav smagi skatīties uz iedzīvotāju rēķiniem?": Pūce sastapies ar kritiku

© Sputnik / Сергей Строителев / Pāriet pie mediju bankasПожар в лесу
Пожар в лесу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas vides ministram nevajadzēja stāstīt Twitter, kā viņš pārdzīvo par Amazones mežiem – iedzīvotāji sāka uzdod neērtus jautājumus.

RĪGA, 25. augusts — Sputnik. Vides un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce savā lapā Twitter pauda līdzjūtību sakarā ar baismīgo ugunsgrēku, kas pārņēmis Amazones mežus Brazīlijā, vēsta Mixnews.lv.

"Smagi skatīties ziņu sižetus no Amazones. Deg mūsu planētas "plaušas"," konstatēja ministrs.

Taču lietotāju atbalsta vietā Pūce saskārās ar pārmetumiem. Cilvēkus ieinteresēja, kāpēc ministrs žēlo tālos mežus, nevis valsts iedzīvotājus, kurā viņš pārstāv varu.

Tiesa, vispirms Twitter apmeklētāji atsauca atmiņā ugunsgrēkus, kas plosījās Sibīrijā. Cilvēki interesējās, kur bija Pūce, kad "mūsu planētas plaušas" dega Krievijā, kāpēc tad nepauda līdzjūtību?

"Kad dega Sibīrija - arī plaušas, - jūs tāpat uztraucāties?" – apjautājās žurnāliste Elita Veidemane ar mājienu par ministra politikas dubultajiem standartiem.

Pūce neapjuka un droši paziņoja, ka par Sibīriju arī esot pārdzīvojis. Te nu Veidemane piezīmēja, ka pārdzīvojumi par Sibīrijas mežiem bijuši krietni vien klusāki.

Pēc tam sākās saruna par politiku. Iedzīvotāji akcentēja uzmanību, ka Pūce var nepārdzīvot par Amazones mežiem, tie ataugšot, bet ko darīt ar dzīvi Latvijā, kas ar katru dienu kļūst aizvien sliktāka?

"Nav smagi skatīties uz LV iedzīvotāju elektrības rēķiniem? Ko OIK pacēlis nebijušos augstumos? Gan jau džungļi ataugs!" pavaicāja kāds apmeklētājs.

Cits norādīja, ka problēmu pasaule ir daudz, bet kāpēc neviens nepievērš uzmanību iekšējiem jautājumiem?

"Deg Amazone, deg Sibīrija, ver ciet kebabus, mēs visi nomirsim utt. Kādi, lūdzu, ir materiālie ieguvumi un zaudējumi mājsaimniecībām un komersantiem Jūsu valdības rezultātā?" viņš painteresējās.

Jāatgādina, ka spēcīgi ugunsgrēki Amazones mežos plosās jau ilgu laiku, to platība ir par 82% lielāka nekā teritorija, ko uguns skārusi 2018. gadā. Daudzas valstis aicina aizsargāt pasaules plaušas, citas piedāvā tehnisko un loģistisko palīdzību.

Francijas prezidents Emanuels Makrons norādīja, ka tā ir starptautiska krīze un pārmeta Brazīlijas prezidentam Žairam Bolsonaru saistību neizpildi klimata jomā. ASV prezidents Donalds Tramps informēja, ka valsts ir gatava palīdzēt ugunsgrēku likvidācijā.

Aicinājums glābt Amazones mežus kļuvis par trendu Twitter. Iespējams, šo "vilni" Pūce ir pārņēmis, jo, pēc būtības Latvija palīdzēt nespēj. Tēmturis #PrayforAmazonia ieņem otro cietu starp trendiem, to izmantojuši vairāk nekā 200 tūkstoši lietotāju.

Ziņu lente
0