Krievijas pensionāri iemīlējuši Latviju

© Sputnik / Sergey MelkonovПлощадь Ливов, Рижский русский театр имени Михаила Чехова
Площадь Ливов, Рижский русский театр имени Михаила Чехова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīga iekļuvusi pilsētu Top 15, kuras visbiežāk apmeklē Krievijas ceļotāji pensijas vecumā.

RĪGA, 17. augusts – Sputnik. Krievijas biļešu meklēšanas, rezervēšanas un iegādes serviss izanalizēja visas nopirktās aviobiļetes ar ceļojuma datumu laika posmā no 2018. gada augusta līdz 2019. gada augustam. Reitings tika sastādīts ceļotāju vecuma kategorijā no 55 līdz 60 gadiem, vēsta BB.lv.

Граница Литвы и России (Калининградская область) - Sputnik Latvija
Tūrisms vai lēts benzīns. Mēneša laikā Kaļiņingrada izsniegusi 10 tūkstošus e-vīzu

Ārzemju valstu vidū Krievijas pensionāri izvēlas atpūtu Tuvējās pierobežas valstīs, tādās kā Gruzija, Armēnija, Moldova, Baltkrievija, Uzbekistāna, Azerbaidžāna. Eiropas valstu vidū pirmajā vietā izrādījās Čehija. Latvija, vienīgā no Baltijas valstīm, iekļuva valstu Top 15, kurās Krievijas pensionāri izvēlas atpūsties.

Krievijas galamērķu vidū, ka noskaidrojuši servisa eksperti, vispopulārākie joprojām ir un paliek Maskava un Sanktpēterburga. Tāpat desmitniekā ietilpst kūrortpilsētas Simferopole, Soči, Miņeraļnije Vodi, Krasnodara un Anapa.

Visvēlamākais atpūtas laiks ir vasara, savukārt visizplatītākais ceļotāju vecums šajā kategorijā ir 60 gadi vīriešiem un 56 gadi sievietēm.

No Latvijas uz Krieviju

Vērts atzīmēt, ka tūristi no Latvijas ļoti mīl viesoties Krievijā. Saskaņā ar aģentūras "TurStat" paziņojumiem, Latvija ir Eiropas valstu pieciniekā, no kurām uz Krieviju brauc visvairāk tūristu.

No Latvijas Krieviju apmeklējuši 58 tūkstoši tūristu (bez izmaiņām, salīdzinot ar analoģisku 2018. gada rādītāju).

Izbraukšanas tūrisms Baltijas valstīs no Krievijas 2019. gada pirmajā ceturksnī samazinājies: Igaunijā par 5%, līdz 389 tūkstošiem braucienu, Lietuvā samazinājies par 11%, līdz 105 tūkstošiem un Latvijā samazinājies par 4%, līdz 78 tūkstošiem braucienu. Taču Igaunija ieņem sesto vietu visu pasaules valstu vidū un otro – Eiropas valstu vidū, Lietuva attiecīgi – septiņpadsmito un septīto, Latvija – divdesmit trešo un desmito.

Чемодан с вещами - Sputnik Latvija
Pieredzējuši tūristi pastāstīja, kas nav jāņem līdzi dodoties atvaļinājumā

Liela nozīme sirmgalvju dzīvē ir pensiju izmaksām valstī, no kurām ir atkarīga dzīves kvalitāte un iespēja ceļot. Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka minimālo pensiju Latvijā nākamgad varētu palielināt līdz 99 eiro. valdība konceptuāli atbalstīja Labklājības ministrijas sagatavoto minimālā ienākuma sistēmas pilnveidošanas plānu 2020. un 2021. gadā.

Vērts atzīmēt, ka minimālā pensija Latvijā nav paaugstināta jau vairāk nekā desmit gadus. Šobrīd pensijas minimālais apmērs valstī sastāda no 70,43 eiro līdz 108,85 eiro mēnesī. Jeb 2,35 – 3,63 eiro dienā. Pensiju minimālā apmērā valstī saņem 64 004 cilvēki, jeb 14,3% visu pensionāru.

Ziņu lente
0