Tūrisms vai lēts benzīns. Mēneša laikā Kaļiņingrada izsniegusi 10 tūkstošus e-vīzu

© Sputnik / Vladislav Fedotov Граница Литвы и России (Калининградская область)
Граница Литвы и России (Калининградская область) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mēneša laikā, kopš ieviests elektronisko vīzu režīms Kaļiņingradas apgabalā, to izmantojuši aptuveni 10 tūkstoši ārvalstnieku.

RĪGA, 7. augusts — Sputnik. Kopš 1. jūlija ārzemnieki saņēmuši desmit tūkstošus elektronisko vīzu iebraukšanai Kaļiņingradas apgabalā. Šis rādītājs pārspējis visas prognozes, pavēstīja reģiona kultūras un tūrisma ministrs Andrejs Jermaks, ziņo izdevums "Novij Kaļiņingrad".

Вид на Кафедральный собор и Рыбную деревню  - Sputnik Latvija
Nosaukta galvenā problēma elektronisko vīzu noformēšanā Kaļiņingradas apmeklēšanai

No 2019. gada 1. jūlija Krievija sāka izsniegt bezmaksas elektroniskās vīzas braucieniem uz Kaļiņingradas apgabalu 52 valstu pilsoņiem. Vīza ir derīga 30 dienas un ļauj uzturēties Kaļiņingradas apgabalā ne vairāk kā astoņas diennaktis kopš iebraukšanas brīža. Tās saņemšanai nepieciešams aizpildīt iesniegumu Krievijas ĀM specializētajā vietnē.

Andrejs Jermaks pastāstīja, ka laikā kopš e-vīzu ieviešanas iespēju apmeklēt reģionu izmantojuši aptuveni 10 tūkstoši ārvalstnieku, turklāt lielākā daļa viņu vidū ir tūristi, nevis tie, kuri brauc uz KF, piemēram, pēc lēta benzīna.

"Aptuveni 10 tūkstoši cilvēku saņēmuši elektroniskās vīzas. Protams, iebraucis ir mazāks skaits, taču, pats par sevi saprotams, viņi ne vienmēr iebrauc tūlīt pēc vīzas saņemšanas. Es domāju, ka būs 10-12 tūkstoši līdz gada beigām. Iznāca, ka pagājis mazliet vairāk nekā mēnesis, un jau ir 10 tūkstoši," teica reģiona kultūras ministrs.

"Ar daudziem viņu vidū esmu ticies, aprunājies, biju arī pie robežas un vaicāju: kādēļ stāvat un tā tālāk. Tie ir simtprocentīgi tūristi, brauc ar bērniem, ko parādījusies tāda iespēja bez maksas ierasties Kaļiņingradas apgabalā un Krievijā," piebilda Jermaks.

Iepriekš vēstīts, ka pagaidām nav precizēts valstu saraksts, kuru pilsoņi varēs apmeklēt Sanktpēterburgu un Ļeņingradas apgabalu ar bezmaksas elektronisko vīzu. Valdībai uzdots sastādīt sarakstu līdz 1. oktobrim, tāpat kā caurlaides punktu sarakstu, caur kuriem būs iespējams ierasties reģionā ar elektronisko vīzu.

No 2019. gada 1. jūlija elektronisko vīzu režīms jau darbojas Kaļiņingradas apgabalā – to var apmeklēt 52 valstu pilsoņi.

No 2017. gada ar elektronisko vīzu Tālo Austrumu federālajā apgabalā var iebraukt 18 valstu pilsoņi.

Аэропорт Пулково, Санкт-Петербург - Sputnik Latvija
Elektroniskās vīzas atbalstīja, bet ar ko braukt: Pēterburga piedāvā jaunus variantus

Saskaņā ar prezidenta Vladimira Putina rīkojumu jau no 2021. gada līdzīga iebraukšanas kārtība tiks izveidota visā Krievijas teritorijā. Elektronisko vīzu saņemšanas kārtība no 2021. gada 1. janvāra visā Krievijas teritorijā atšķirsies no kārtības, kas noteikta Tālajiem Austrumiem, Kaļiņingradai un Pēterburgai. Valsts elektroniskajai vīzai tiks noteikta nodeva. Tās apjoms vēl nav zināms, taču nav domājams, ka tas būs augstāks par pašreizējo konsulāro nodevu parastās vīzas saņemšanai. Patlaban vienreizējās vīzas cena iebraukšanai Krievijā atbilstoši pilsonībai un konsulārajai nodevai standarta termiņos svārstās no 35 līdz 125 eiro. Valstu saraksts, uz kurām tiks attiecināta iebraukšanas vīzu kārtība no 2021. gada, tiks apstiprināts papildus.

Ziņu lente
0