Video

Miljonos mērāmi: Gruzijā aprēķinā zaudējumus aviosatiksmes slēgšanas ar Krieviju dēļ

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prognozes ir vispesimistiskākās: jau šobrīd daudzi tūrisma nozares uzņēmumi atrodas uz bankrota sliekšņa, savukārt Gruzijas budžeta zaudējumi var sastādīt 750 miljonus dolāru; sīkāk mūsu video.

Tūrisma sezonai vēl ir tālu līdz beigām, taču Gruzijas tūrisma bizness jau ir pazaudējis 60 miljonus dolāru tiešās aviosatiksmes ar Krieviju trūkuma dēļ. Par to paziņoja Gruzijas premjers Mamuka Bahtadze.

Krievijas tūristu un naudas zaudējums tūrisma karstākajos mēnešos – jūlijā un augustā – kļuva par lielu triecienu Gruzijas tūroperatoriem. Visvairāk cieš viesnīcas – Krievijas pilsoņi masveidā atceļ rezervācijas. Daudzas viesnīcas ir spiestas samazināt cenas.

Флаг Грузии - Sputnik Latvija
Gruzija aprēķinājusi zaudējumus Krievijas tūristu zuduma rezultātā

Neslēpj uztraukumu arī restorānu, sevišķi elitāru restorānu, pārstāvji.

Aviosatiksmes aizliegums sekoja pret Krieviju vērstu demonstrāciju vilnim, kurš ieskāva Tbilisi. Šis pasākums tiks atcelts, kad zudīs rusofobijas izpausmes draudi, uzsvēra Kremlī.

Jūlija beigās Batumi notika vairāku tūkstošu cilvēku akcija attiecību normalizācijas ar Krieviju atbalstam. Protestētāji pieprasīja Gruzijas varasiestādēm atteikties no agresīvās pret Krieviju vērstas retorikas un atjaunot dialogu ar Maskavu.

Ziņu lente
0