Gruzija aprēķinājusi zaudējumus Krievijas tūristu zuduma rezultātā

© Sputnik / Владимир Умикашвили / Pāriet pie mediju bankasФлаг Грузии
Флаг Грузии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar neapbruņotu aci redzams, ka vasaras sezonas noslēgumā zaudējumi sasniegs desmitiem miljonu dolāru.

RĪGA, 13. augusts — Sputnik. Gruzijas premjerministrs Mamuka Bahtadze nosaucis summu, kādā mērojami valsts tūrisma nozares zaudējumi, ņemot vērā ceļotāju plūsmas samazināšanos no Krievijas, vēsta Sputnik Igaunija.

"Jūlijā saņemtie dati liecina, ka tūrisma nozare cietusi zaudējumus par summu līdz 60 miljoniem dolāru," Bahtadzes teikto citēja politiķa preses dienests.

Акция Альянса патриотов Грузии у здания парламента. - Sputnik Latvija
Politika
Opozīcija Gruzijā protestē: Krievijai – jā, NATO - nē

Premjerministrs atzīmēja, ka ir svarīgi sniegt atbalstu visiem tūrisma nozarē nodarbinātajiem uzņēmējiem, informēja RIA Novosti.

Gruzijas premjerministra teikto komentēja Telegram kanāls "Sputnik Tuvējās ārvalstis" un uzsvēra, ka tie nebūt nav visi zaudējumi – "priekšā vēl ir mēnesis vasaras tūrisma sezonas, tātad zaudējumi Gruzijas budžetā vēl pieaugs".

Iepriekš Gruzijas Tūrisma nacionālā administrācija informēja par daudz mazāku zaudējumu summu, atgādināja "Sputnik Tuvējās ārvalstis" — informācija liecināja, ka zaudējumi sasniedz 44 miljonus dolāru.

Gruzijas statistikas dati norāda, ka 2018.gadā katrs piektais tūrists Gruzijā (21%) nāca no Krievijas.

Protesti Gruzijas galvaspilsētā

Pret valdību un Krieviju vērstās akcijas Gruzijas galvaspilsētā sākās šī gada 20.jūnijā.

Участники акции протеста у здания парламента Грузии в Тбилиси - Sputnik Latvija
Tbilisi vētrainās nakts detaļas

Tās izraisīja Krievijas delegātu piedalīšanās Starpparlamentu pareizticības asamblejas sesijā, turklāt īpašu sašutumu izraisīja fakts, ka organizācijas priekšsēdētājs, Krievijas Valsts domes deputāts Sergejs Gavrilovs ieņēma Gruzijas parlamenta spīkera krēslu. Tiesa, pats politiķis paziņoja, ka viņam šo vietu ierādījuši pasākuma saimnieki atbilstoši pasākuma protokolam.

Iepriekš vēstīts, ka protestu fonā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja lēmumu, kas aizliedza Krievijas aviokompānijām reisus uz Gruziju no 8.jūlija, bet Transporta ministrija aizliedza Gruzijas pārvadātāju reisus uz Krieviju.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uzsvēra, ka Maskava pārdomās iespējas atcelt liegumu, kad Gruzija atgriezīsies "nerusofobā gultnē".

Ziņu lente
0