Bez naudas noziegumu neatklāsi: Ķuža atstādināšanas jautājumā iejaukusies arodbiedrība

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
IeM vadītājs Sandis Ģirģens nav apmierināts ar dažu lietu izmeklēšanas gaitu un pieļauj "sāpīgus kadru risinājumus".

RĪGA, 10. augusts – Sputnik, Dmitrijs Oļeiņikovs. Pēc neilga miera iestāšanās, IeM vadītājs Sandis Ģirģens paziņoja par iespējamu Valsts policijas vadītāja Inta Ķuža atstādināšanu. Par savu kolēģi iestājās Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība.

Латвийская полиция - Sputnik Latvija
Latvijā nosaukts policista algas apmērs, zemāk par kuru parādās korupcijas risks

Arodbiedrības priekšsēdētājs Armands Augustāns paziņoja, ka iekšlietu ministra retorika par iespējamo Valsts policijas priekšnieka nomainīšanu ir populisms. Viņa atstādināšanā nav nekādas nepieciešamības, turklāt tai nav tiesiska pamatojuma un objektīvu iemeslu. "VP priekšnieks policiju vada tā, kā to definējusi un spējusi uzturēt valsts, tāpēc ministra publiski paustie paziņojumi ir populistiski, kā arī brīžiem robežojas ar iejaukšanos Valsts policijas darbā," pateica Augustāns.

Pēc arodbiedrības domām, par policijas vadītāja darbu nevar sūdzēties – Ķuzis aktīvi strādā ar saviem sociālajiem partneriem – ar arodbiedrību. Kopā tiek risinātas problēmas, kuras skar arodbiedrības locekļu un citu darbinieku sociālās garantijas. "Piekrītam, ka vienmēr var labāk, taču salīdzinot ar citiem policijas priekšniekiem, tāda sociālā sadarbība kāda ir šobrīd nav pastāvējusi nekad," norādīja Augustāns.

Pēc arodbiedrības vadītāja domām, iekšlietu ministram derētu rast kopīgu valodu ar Valsts policijas priekšnieku un sākt savstarpēju darbu. Jā, ministra pārmetumiem attiecībā uz virkni trūkumu policijas darbā ir pamats, taču darba rezultātu ietekmē daudzi faktori, tostarp likuma nepilnības, problēmas ar darbinieku izglītības līmeni, darbaspēka trūkums, zemas sociālās garantijas un algas. "No policijas priekšnieka nevar prasīt izdarīt lietas, kuru izpildei valsts nav atvēlējusi resursus," pateica Augustāns.

Мужчина закрывает портфель - Sputnik Latvija
Kadri izšķir visu. Ar ko ir saistītas amatu izmaiņas Latvijas valsts sektorā?

Atgādināsim, ka uzreiz pēc iecelšanas IeM vadītāja postenī Sandis Ģirģens vairākās intervijās izteica paziņojumus, ka uzdevis Valsts policijas priekšniekam sagatavot piedāvājumu policijas kadru problēmas risinājumam, kā arī jautājumu risinājumam, kas saistīti ar noziegumu atklāšanu. Pēcāk ministrs izteica pārmetumus policistiem sakarā ar viņu darba zemo kvalitāti, norādot, ka "tiks uzstādīts jautājums par izmaiņām policijas vadībā".

Šonedēļ ministrs atkal atgriezās pie šīs tēmas, paziņojot, ka ir neapmierināts ar daudzu noziegumu izmeklēšanas dinamiku. "Ja šie procesi nemainīsies un man neradīsies pārliecība, ka procesi uzlabojas, ir scenāriji. Pirmais ir darba attiecību pārtraukšana, bet otrais – Valsts policijas vadības rotācija," norādīja ministrs telekanāla TV3 ziņu dienesta intervijā. Savukārt Valsts policijā pastāvīgi atbild, ka kadru (un kvalitātes) jautājumu atrisinājumam viņiem ir nepieciešams papildu finansējums

Ziņu lente
0