Viedoklis

From Russia with smetana. Rietumi meklē ceļu uz Krieviju caur vēderu

© Photo РИА Новости / Евгений ОдиноковДомашние пельмени с начинкой из щуки
Домашние пельмени с начинкой из щуки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņi un eiropieši mēģina saprast, kas tie tādi ir – krievi, kādi viņi ir. Tāpēc stāsta viens otram, ko krievi ēd. Piemēram, "tradicionālo" vinegretu ar ceptiem griķiem un auksto zupu ar zirņiem.

Rietumi ir Rietumi, Austrumi ir Austrumi, un kopā tie nekad nebūs, rakstīja Radjards Kiplings. Šķiet, viņam bija taisnība. Krievija gan demonstrē abu pušu iezīmes, taču Rietumiem tā nez kāpēc vēl joprojām nav saprotama. Varbūt pamēģināt atrast kopīgu valodu tāpat kā vienkāršiem cilvēkiem – caur vēderu? Tādi mēģinājumi dažkārt notiek, taču, šķiet, tikai pasliktina situāciju, atzīmēja radio Sputnik autore Marija Baļabina.

Britu avīze The Guardian pastāstīja saviem lasītājiem, kā sarīkot pikniku krievu stilā. Izrādījās, ka bez slavenā "vinegreta ar ceptiem griķiem" nekas neiznāks. Skaidrs, ka arī aukstā zupa ar zirņiem ir obligāta.

Šķiet, pēc tādām receptēm britiem var rasties absolūti kļūdains priekšstats par krievu virtuvi, tātad – arī par krieviem.

Туристы на Красной площади в Москве - Sputnik Latvija
Viedoklis
Eiropas labākie cilvēki nav paglābuši to "no Kremļa un kaitniekiem"

Jau agrāk viņi bija pārliecināti, ka ēst Krievijā vienkārši ir neiespējami, jo katrā ēdienā var sastapt neizturamās dilles.

Bet aukstā gaļa, galerts, kā reiz rakstīja The Times, jau ar savu izskatu var izraisīt vemšanu.

Jā, grūti gan, jo, kā teica Puaro, "britiem nav virtuves, viņiem ir pārtika", bet te vēl kaut kāda nesaprotama gastronomiskā gaume.

Protams, krievu virtuvē ir arī šis un tas labs. The New York Times žurnālists ieteica izmēģināt krievu mērci, tikai lūdza pēc tam nesist viņu.

Noskaidrojies, ka pat barbariskajā Krievijā var atrast kaut ko garšīgu, ja tikai ir vēlēšanās. Piemēram, ASV vēstniekam Krievijā Džonam Hantsmanam garšo krievu pelmeņi ar krējumu. Viņš pat pacienāja ar tiem Viktoriju Nulandi Maskavā. Un nekas briesmīgs nenotika.

​Izrādījies, ka, novēršo uzmanību no politiskajiem motīviem un dīvainās alerģijas pret visu krievisko, Krievijā var itin labi paēst, pat tad, ja esi amerikānis.

Ziņu lente
0