Krievijas Finanšu ministrija novērtēja ASV jaunās sankcijas pret KF valsts parādu

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasРоссийский рубль
Российский рубль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas finanšu ministrs uzsvēra, ka valsts finanšu sistēma ļauj izpildīt budžeta un uzņēmumu nepieciešamību atrast kredītresursus.

RĪGA, 4. augusts — Sputnik. Krievijas finanšu ministrs Antons Siluanovs novērtēja, kas notiks, ja ASV ieviesīs jauno sankciju kompleksu pret Krieviju sakarā ar Skripaļu lietu, vēsta RIA Novosti.

A.Siluanovs novērtēja, ka Vašingtonas solis negatīvi iespaidos abu valstu attiecības, un "tur nekā laba nav". Vienlaikus finanšu ministrs atgādināja, ka Krievijas ekonomika pēdējos gados ir parādījusi savu stabilitāti ārējo ierobežojumu apstākļos.

"Mūsu izveidotā elastīgā makroekonomiskā konstrukcija un pārdomātā budžeta politika nodrošina ekonomikas ātru pielāgošanos ārējiem nelabvēlīgiem apstākļiem," norādīja Siluanovs.

Ministrs uzsvēra, ka valsts finanšu sistēma ļauj izpildīt budžeta un uzņēmumu nepieciešamību atrast kredītresursus.

ASV jaunās sankcijas pret Krieviju

Iepriekš kļuva zināms, ka Savienotās Valstis plāno ieviest pret Krieviju vērsto sankciju otru kompleksu sakarā ar Skripaļu lietu. Gaidāms, ka tās stāsies spēkā 19.augustā.

Прямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным - Sputnik Latvija
Putins par Skripaļa lietu: kādam bija vajadzīgs skandāls

Jaunie ierobežojošie pasākumi paredz sankcijas pret valsts parādu. Pie tam ASV dos rīkojumu starptautiskajām finanšu organizācijām neizsniegt kredītus Maskavai. ASV bankām būs aizliegts piedalīties Krievijas suverēnā ārvalstu valūtās nominētā parāda primārajā izvietošanā un kreditēt Krievijas valdību ārvalstu valūtās. Tāpat plānots ieviest papildu ierobežojumus dažādu materiālu, preču un tehnikas eksportam uz Krieviju saskaņā ar ASV Tirdzniecības ministrijas sarakstu.

Vašingtona pavēstīja, ka sankcijas esot noteiktas tāpēc, ka Maskava nav sniegusi garantijas, ko pieprasa ASV likums "Par ķīmisko un bioloģisko ieroču kontroli". Sankciju pirmais komplekss stājās spēkā pērnā gada 27.augustā.

Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova norādīja, ka jaunās sankcijas pārsvarā dublē agrāk ieviestos pasākumus, kas nav devuši rezultātu. Neskatoties uz atklāto provokāciju Skripaļu saindēšanas lietā, ASV atkal izmanto incidentu kā saknkciju ieganstu, piezīmēja diplomāte.

Saindēšana Solsberijā

Krievijas izlūkdienesta bijušais darbinieks Sergejs Skripaļs, Krievijā notiesāts par valsts nodevību, un viņa meita Jūlija tika saindēti Solsberijas pilsētā Lielbritānijā pērnā gada 4.martā. Incidents izraisīja plašu starptautisko skandālu: Londona nekavējoties apsūdzēja Maskavu uzbrukumā.

Президент РФ Владимир Путин на пресс-конференции по итогам саммита Группы двадцати - Sputnik Latvija
Politika
Putins: "Vēlos, lai visi iegaumē, – Krievija vienmēr atbildēs līdzvērtīgi"

Krievija atspēkoja Lielbritānijas valdības paziņojumus par tās saikni ar uzbrukumu un ierosināja kopīgu izmeklēšanu, taču Lielbritānija iniciatīvu ignorēja. Maskava pieprasīja konsulārus sakarus ar Skripaļiem, taču Londona pieprasījumu noraidīja.

Pie tam Krievijas Ārlietu ministrija pieķēra Apvienoto Karalisti melos – Londona apgalvoja, ka inde izgatavota Krievijā un tas esot pierādīts fakts, taču Lielbritānijas ķīmiskā laboratorija Portondaunā šos apgalvojumus noliedza.

Ziņu lente
0