Varšavā NATO karavīrs izkrita no viesnīcas septītā stāva loga dzeršanas ballītes laikā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu karavīrs no NATO bataljona loģistikas apakšvienības izkrita no viesnīcas septītā stāva Varšavā.

RĪGA, 3. augusts – Sputnik. Britu karavīrs mira kritiena rezultātā no viesnīcas septītā stāva Varšavas rajonā Voļa, vēsta poļu telekanāls TVN. Saskaņā ar provizorisko informāciju, tas bija nelaimes gadījums, karavīrs iespējams atradās alkohola reibumā.

Incidents notika naktī uz ceturtdienu, 1. augustu. Notikuma vietā strādāja policija, militārā policija, kā arī prokuratūras pārstāvji.

​​"Kas šobrīd ir zināms: viesnīcā tika izmitināti vairāki desmiti britu karavīru. Daļa no viņiem sapulcējās ballītē, kuras laikā viņi lietoja alkoholu. Tanī brīdī viens no karavīriem arī izkrita no septītā stāva loga, no gūtajām traumām viņš mira notikuma vietā," paziņoja Varšavas Apgabala prokuratūras oficiālais pārstāvis Lukašs Lapčiņskis.

Pēc viņa sacītā, šobrīd neviens šajā lietā nav aizturēts, saskaņā ar provizorisko informāciju, tas bija nelaimes gadījums. Plašākus komentārus viņš atteicās sniegt, piebilstot vien to, ka incidenta apstākļu izmeklēšanā piedalās arī britu pārstāvji.

Канадский военный из сводного батальона НАТО в Латвии готовит гребешки - Sputnik Latvija
Ienīst viens otru un izsmej pavēles: Kanādas bataljona ikdiena Latvijā

Poļu telekanālam izdevās noskaidrot, ka britu karavīri atradās Varšavā sakarā ar pasākumiem par godu Varšavas sacelšanās sākuma 75. gadadienas pasākumiem.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija apstiprināja informāciju par karavīru bojāeju, kurš bija Polijas austrumos Ožišas pilsētā izvietotās NATO daudznacionālā bataljona loģistikas apakšvienības sastāvā. Šis bataljons lielākoties sastāv no amerikāņu karavīriem, taču tā sastāvā ir arī britu izlūkošanas rota.

Tāpat Aizsardzības ministrijā piebilda, ka karavīra ģimene jau ir informēta par viņa bojāeju. No turpmākiem komentāriem iestāde atteicās.

Incidenti, kuros ir iesaistīti piedzērušies NATO karavīri, Baltijas valstīs un Polijā nav retums, daži no tiem ir visnotaļ nopietni, taču nāvējoši incidenti notikuši tikai mācību laikā.

2014. gada maijā ar skandālu beidzās NATO eskadras uzturēšanās Ventspilī mācību Open Spirit laikā. Pilsētā notika vairāki kautiņi, kuros bija iejaukti ārzemnieki. Pēc viena no tiem kareivis no Nīderlandes nonāca slimnīcā bez samaņas ar sejas kaulu lūzumiem un smadzeņu tūsku. Ventspils mērs Aivars Lembergs pastāstīja par notikušo sīkāk un uzsvēra, ka NATO jūrnieki uzvedas cūciski, ignorē Latvijas likumus un Ventspils pašvaldības saistošos noteikumus.

Военнослужащий во время учений по борьбе с воздушными целями - Sputnik Latvija
Viedoklis
Latvijas bezpilota lidaparāti – visbezpilotiskākie Baltijā

Pērnvasar amerikāņu karavīrs Kauņas centrā bārā sakāvās ar Azerbaidžānas pilsoņiem. Konflikta iemesls netika noskaidrots, ziņots, ka visi kautiņa dalībnieki bija iereibuši. Pēc kautiņa amerikānim, kurš piedalījies Lietuvā mācībās Saber Strike, bija nepieciešama ambulatora ārstēšana.

2018. gada maijā Lielbritānijas kara tiesa piesprieda soda naudu vairāk nekā 1000 eiro apmērā karavīram, kurš 2016. gadā nodarīja miesas bojājumus Latvijas iedzīvotājam. Incidents, kura bija iesaistīts militāro mācību Silver arrow dalībnieks, notika 2016. gada 1. novembrī McDonald's iestādē Vecrīgā. Iereibušais britu karavīrs sāka strīdu ar Latvijas pilsoni Akselu Aizkalnu un ar dūres sitienu salauza viņam degunu.

2018. gada aprīlī trīs iereibuši britu kareivji Rīgā sakāvās ar vietējiem policistiem. Viens no jaunākajiem virsniekiem tika aizturēts uz vairākām stundām, otra kareivja nomierināšanai policisti bija spiesti izmantot piparu gāzi. Ziņots, ka karavīrus gaida disciplinārs sods.

Ziņu lente
0