Krievija uzsāk mācības Baltija jūrā ar 50 kuģu un 11 tūkstošu karavīru piedalīšanos

© Sputnik / Александр Гальперин / Pāriet pie mediju bankasРепетиция парада ВМФ в Кронштадте
Репетиция парада ВМФ в Кронштадте - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mācības "Okeāna vairogs" pērn aizritēja Vidusjūrā, bet šogad vairāku flotes grupējumu mijiedarbības jautājumus plānots risināt Baltijā.

RĪGA, 1. augusts – Sputnik. Gandrīz 50 kuģu un kaujas kuteru, kā arī vairāk nekā 10 tūkstoši karavīru piedalīsies mācībās "Okeāna vairogs 2019", kas notiks no 1. līdz 9. augustam Baltijas jūras akvatorijā. Mācību laikā plānots pārbaudīt JKF spēku gatavību KF nacionālo interešu aizsardzībai un apgūt flotes spēku pārvaldes iemaņas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz KF Aizsardzības ministriju.

Mācības vadīs JKF virspavēlnieks admirālis Nikolajs Jevmenovs.

Вертолет Ка-27 ПЛ - Sputnik Latvija
Zemūdeņu medības un atbalsts armijai: jauns helikopteru pulks Kaļiņingradā

Kuģu grupējuma pamatu veido kuģi, tostarp tie, kuri nesen piedalījās Galvenajā militārajā jūras parādē Kronštatē. Kopumā manevros piedalīsies 49 kuģi un kaujas kuteri, kā arī 20 nodrošinājuma kuģi, 58 JKF un GKS lidaparāti. Bruņoto karaspēku militāru sastāvu mācībās pārstāvēs 10 634 militārpersonas.

Kuģu un aviācijas spēku mācības "Okeāna vairogs" pirmo reizi mūsdienu Krievijas vēsturē notika Vidusjūrā 2018. gadā. Manevru laikā pērn tika apgūti dažādu veidu karaspēku grupējumu kaujas sagatavošanas un vadīšanas jautājumi, tika izmēģināti jaunākie kuģu un aviācijas spēku taktiskie paņēmieni un rīcības veidi.

Pēc to beigām KF aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu paziņoja, ka mācības "Okeāna vairogs" tiks rīkotas regulāri.

Ziņu lente
0