Latvijai draud oranžais brīdinājums – mediķi ceļ trauksmi

© pixabayДевушки у вентилятора
Девушки у вентилятора - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā izsludināts dzeltenais brīdinājums, taču sinoptiķi ir noraizējušies, ka tā vietā varētu nākt oranžais. Mediķi dod padomus, kā tveicē pasargāt dzīvību un veselību.

RĪGA, 27. jūlijs — Sputnik. Latvijas Apkārtējās vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs prognozē, ka sestdien, 27.jūlijā un svētdien, 28.jūlijā gaiss iesilts līdz +33 grādiem.

Sinoptiķi solīja, ka brīvdienās gaidāms skaidrs laiks un gaisa temperatūra tikai pieaugs. Mazliet vēsāks būs tikai piekrastē, taču kopainu tas nemaina.

LVĢMC Hidrometeoroloģisko prognožu nodaļas vadītāja Laura Krūmiņa atklāja, ka Latvijā ienāk karstas gaisa masas un lielākā svelme gaidāma nedēļas nogalē – līdz +31 grādam gaiss iesils lielākajā valsts daļā. Vēl vairāk, ja termometru stabiņi pacelsies līdz +33 grādiem, dzelteno brīdinājumu Latvijā nomainīs oranžais, vēsta Mixnews.lv.

Питьевой фонтан - Sputnik Latvija
Tveice atgriežas un dziedinošs ūdens Rīgā: baumas un laikapstākļi pilsētā

Neatliekamās palīdzības dienests brīdināja iedzīvotājus par risku, ko nes karstums. Mediķi iesaka, izejot uz ielas, ņemt līdzi ūdeni un neaizmirst galvassegu. Pie tam ieteicams izvairīties no tiešiem saules stariem un turēties ēnā.

Mājās ieteicams pēc iespējas biežāk iet vēsā dušā, vēdināt telpas un aizvilkt aizkarus – pasargāties no saules stariem, atgādināja NMPD pārstāve Ilze Bukša.

Iepriekš vēstīts arī par to, kur Rīgā bez maksas pieejams dzeramais ūdens. Uzņēmums "Rīgas ūdens" uzstādījis galvaspilsētā desmit bezmaksas dzeramā ūdens strūklakas. To adreses: Jūrmalas gatve 133, Krēmeri 1, Krēmeri 8, Krēmeri 12A, Voleri 11A, Kaķasēkļa dambis 22, Mazā Vējzaķu sala 17, Kundziņsalas 9. šķērslīnija - Kundziņsalas 15. līnija, Kundziņsalas 16. līnija - Kundziņsalas 15. šķērslīnija, Rātslaukums 1, Rīgas Centrāltirgus.

Iepriekš pilsētā paklīda baumas par to, ka ūdens Jūrmalas gatvē, pie 4. autobusa galapunkta ir ar dziedniecisku spēku. Tomēr "Rīgas ūdens" pārstāvis paskaidroja, ka šajā vietā ūdens ir tāds pats kā visur citur - tas nāk no attīrīšanas stacijas "Daugava" un tas ir labs dzeramais ūdens, taču burvju spēks tam nepiemīt.

Ziņu lente
0