Dombrava apskauda krievus un atmaskoja telekanāla Ren Baltija raidījumu

© Sputnik / Sergey MelkonovУ здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии "За правовую Латвию!"
У здания Сейма прошел пикет Новой консервативной партии За правовую Латвию! - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Jānis Dombrava noskaitījās pseidovēsturisku raidījumu kanālā Ren Baltija un absolūti nopietni sāka "atmaskot" visas fantastiskās hipotēzes.

RĪGA, 25. jūlijs – Sputnik. Telekanāls Ren Baltija, kurš ir pazīstams ar šokējošu hipotēžu raidījumiem par citplanētiešiem un fantastisko mistiku, šķiet ir ieguvis jaunu pielūdzēju – Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Jānis Dombrava pastāstīja par to, kā viņu pārsteidza vēsturiskās filmas mākslas kvalitāte, kuru viņš noskatījās šajā kanālā.

Līgo - Sputnik Latvija
Dombrava par Latvijas varenību: "ar dziesmu spējām sagraut kodollielvalsti"

Krievvalodīgo mediju milzīgā spektra sliktās zināšanas acīmredzot izspēlējušas ļaunu joku ar Jāni Dombravu – viesojoties ciemos, viņš noskatījās vienu no kanāla Ren Baltija "vēstures" raidījumiem un absolūti nopietni sāka atmaskot tajā izskanējušās šokējošās hipotēzes.

"Ciemojoties, izdevās paskatīties "Ren Baltic" kanāla raidījumu par vēsturi. Atzīšos - nebiju redzējis tik mākslinieciski kvalitatīvi, bet vienlaikus manipulējoši izveidotu "dokumentālo" filmu par vēsturi, kuras mērķis ir ne pārāk gudriem TV skatītājiem radīt sajūtu, ka krievi ir bijusi gudrākā un varenākā tauta pasaulē, kamēr Rietumeiropa un Ķīna bija mazattīstīta zeme," paslavēja kanāla darbu Nacionālās apvienības pārstāvis Facebook lapā.

Un tad Dombrava absolūti nopietni ķērās klāt filmas "faktu" atmaskošanai, kuru, spriežot pēc visa, viņš skatījās ilgi un dziļdomīgi, kā tie paši "ne pārāk gudrie TV skatītāji". Dombrava savā publikācijā norādīja "faktus", kurus viņš pasmēlās raidījumā, un uzreiz metas tos drosmīgi apstrīdēt.

"Vēsturnieki" piesauc atsevišķus patiesus faktus, kurus sajauc kopā ar izdomājumiem un stundas laikā tie pamanās īsos, dinamiskos video pamatot, ka:

"Krievi pagātnē nenodzērās, jo lietoja no medus pagatavotus dzērienus, rietumi bija nodzērušies, jo lietoja vīnu," stāsta Dombrava par raidījumā apgalvoto. Un uzreiz atbild: "Tas nekas, ka līdzīgas tradīcijas bija arī citviet ziemeļos, kur neauga vīnogas."

"Rietumos dzīvoja netīri, slimi cilvēki, jo nemazgājās. Krievijā - veselīgi, tīri cilvēki, jo gāja pirtīs," teikts raidījumā. "Tas nekas, ka identiskas tradīcijas bija visā Ziemeļeiropā, t.sk. Latvijā, bet raidījumam svarīgi ir izcelt krievus," raksta Dombrava.

Jānis Dombrava - Sputnik Latvija
Jānis Dombrava: latviešu tauta ir viena no gudrākajām pasaulē

"Rietumos nebija medicīnas, bet Krievijā bija vēl pirms ķīniešiem, jo ir atrasts sens skelets, kam veikta galvaskausa trepanācija," teikts raidījumā. "Tas nekas, ka daudzas pasaules tautas senatnē ir veikušas šo operāciju, t.sk. to apliecina apbedījums pie Burtnieku ezera," atbild Dombrava.

"Amazones bija krievietes," apgalvo dokumentālā filma. "Nespriežot - bija amazones vai tas ir izdomājums, bet visticamāk grieķu tekstos amazones bija piederīgas kādai reģionā dzīvojošai indoeiropiešu tautai, nevis krieviem vai slāvu daļai no kuras izveidojās krievi," apgalvo Nacionālā bloka deputāts.

"Venēciju izveidoja krievi, jo nosaukums krievisks," teikts raidījumā. "Šo pat ir grūti komentēt. Pēc šādas argumentācijas sanāktu, ka Milānu (izrunā "Mīlan") izveidoja latvieši, jo mums taču ir vārds "mīla"," neapjūk Dombrava.

"Krievu valoda ir tuva sanskritam, tāpēc īpašāka nekā citas Eiropas valodas," konstatē raidījums. "Bet, protams, tā ir tuva, tāpat kā citas indoeiropiešu valodas. Mums visiem, piemēram, vārds Saule skan līdzīgi - solnce, solncja, slonce, sol, soare, sun, sonne utml., kamēr, piemēram, somiem saule ir aurinko un kirgīziem – kun," demonstrē lingvistikas zināšanas Dombrava.

"Krievi valdīja pār visām Eirāzijas jūrām, tai skaitā Baltijas. Lielo Ķīnas mūri uzcēla, nevis ķīnieši, bet krievi, lai sargātu Krieviju/Mongoliju no ķīniešiem," apgalvo raidījums.

Jānis Dombrava - Sputnik Latvija
Dombrava: Krievija - ekonomiski vāja valsts

"Un te mana pacietība izsīka - es neapstrīdu viņu muļķīgo priekšstatu, ka krievu "vēsturnieki" uzskata, ka krievi ir mongoļi. Es nesatraucos, ka krievi sevi mierina ar domu, ka ķīniešu uzceltais mūris sargāja krievus no barbarisko ķīniešu sirojumiem, bet propagandēt, ka Baltijas jūras reģions ietilpa viņu senajās krievzemēs man bija par daudz," kvēlās dusmās raksta Saeimas deputāts.

Beigās Dombrava paziņo raidījumam spriedumu: "No vēstures viedokļa skatoties - pilnīgs murgs, nevis raidījums, bet nav pamata brīnīties par krievu un dažām latviešu tantēm un onkuļiem, kuri saskatās šādus murgojumus un notic tiem, jo TV taču nemelo. Pēc tam viņi sāk citiem sludināt, ka Krievija ir izredzētā zeme, bet pārējās tautas neko ievērības cienīgu nav paveikušas."

Taisnīguma labad jānorāda, ka Jāņa Dombravas sekotāji, izskatās, pārzina medijus daudz labāk nekā viņš pats, un vienā no pirmajiem komentāriem Dombravam atbildēja, ka attiekties nopietni pret REN TV raidījumiem ir ārkārtīgi neprātīgi.

"Vērtēt krievu tautu skatoties REN TV tas ir tas pats kā vērtēt latviešu tautu lasot Dombravas rakstus FB," atzīmēja kāds Aivars.

Bail pat iedomāties, kādu izbrīnu un sajūsmu Saeimas deputātam no Nacionālās apvienības Jānim Dombravam var izraisīt krievvalodīgais Internets, ja viņš līdz tam tiks. Nav izslēdzams, ka drīzumā mēs varēsim ieraudzīt rakstu analīzi un atmaskošanu, kurus viņš būs izlasījis piemēram, satīriskajā portālā Panorama.pub.

Ziņu lente
0