Lielākā emisija: airBaltic paņēma 200 miljonu lielu aizdevumu

© Sputnik / Sergey MelkonovСамолет Boeing 737-36Q авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига
Самолет Boeing 737-36Q авиакомпании airBaltic в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmums airBaltic kļuva par pirmo aviokompāniju Centrāleiropā un Austrumeiropā, kura iegājusi starptautiskajā vērtspapīru tirgū ar eiroobligāciju piedāvājumu.

RĪGA, 24. jūlijs – Sputnik. Aviokompānija airBaltic veiksmīgi emitējusi 200 miljonu eiro vērtas obligācijas. Tas ir ne vien vēsturisks solis priekš airBaltic, bet arī lielākā obligāciju emitēšana Latvijā, vēsta kompānijas mājaslapa.

Uzņēmums 23. jūlijā izlaida piecu gadu obligācijas, kuru kopējā vērtība sastāda 200 miljonus eiro ar 6,75% likmi.

Pieprasījums pārsniedza piedāvājumu. Tika piesaistīti vairāk nekā simts investoru no 25 valstīm, kompānijas likviditāte paaugstinājās, taču stratēģiskā investora meklējumi turpinās.

Obligāciju emisija ļaus uzņēmumam neierobežoti attīstīties un finansēt jaunu lidmašīnu iegādi.

Kompānijas airBaltic vadība kopā ar bankām J.P. Morgan un SEB veica sešu dienu tūri, kuras ietvaros tikās ar potenciāliem investoriem visās Baltijas galvaspilsētās, kā arī Londonā, Frankfurtē, Cīrihē, Ženēvā un Helsinkos.

Uzņēmums kļuvis par pirmo aviokompāniju Centrāleiropā un Austrumeiropā, kura izgājusi starptautiskajā vērtspapīru tirgū ar eiroobligāciju piedāvājumu. Investori skaidri parādījuši, ka ir pārliecināti airBaltic stratēģijas perspektīvās.

"Mēs turpināsim īstenot mūsu attīstības stratēģiju, kas ir daļa no airBaltic "Destination 2025" biznesa plāna. Emitējot obligācijas, mēs ievērojami stiprināsim uzņēmuma likviditāti un bilanci, kā arī turpināsim investīcijas mūsu lidmašīnu flotes modernizācijā," norādīja kompānijas direktors Martins Gauss.

Командир воздушного судна в кабине пилотов - Sputnik Latvija
"Gaisa trauksme": latviešu valoda apdraud aviācijas pārvadājumu drošību

Plānots, ka eiroobligāciju pirkšanas darījumi tiks pabeigti 30. jūlijā. Obligācijas kotēsies Dublinas biržā Euronext, vienā no globāli atzītām platformām.

Starptautiskā reitingu aģentūra Standard & Poor"s 10. jūlijā kārtējo reizi piešķīra airBaltic kredītreitingu BB- ar stabilu nākotnes prognozi.

Galvenais airBaltic akcionārs ir Latvijas valsts, tai pieder 80% akciju, savukārt Larsa Tūsena SIA "Aircraft Leasing 1" piedes aptuveni 20%.

Aviokompānija veic lidojumus uz vairāk nekā 80 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas. Kompānijas airBaltic gaisa flotē ir 39 lidmašīnas. No 2014. līdz 2018. gadam kompāniju godalgoja par pasaulē augstākajiem punktualitātes rādītājiem.

Ziņu lente
0