Politika

Vācijas ĀM vadītājs atzina Krieviju par Eiropas drošības fundamentu

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasГлава МИД Германии Хайко Маас
Глава МИД Германии Хайко Маас  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bez sadarbības ar Maskavu Eiropai neatliek cerību ilgstošiem miera laikiem – par Krieviju kā par Eiropas drošības fundamentu paziņoja Vācijas ĀM vadītājs Haiko Māss.

RĪGA, 18. jūlijs – Sputnik. Par Krievijas fundamentālo nozīmi Eiropas drošībā pirms foruma "Pēterburgas dialogs" paziņoja Haiko Māss, Vācijas ĀM vadītājs, vēsta Sputnik Igaunija.

Pēc vācu ministra sacītā, dialogs ar Krieviju joprojām ir nepieciešams, jo "bez Maskavas mēs nespēsim atbildēt uz pasaules politikas steidzamajiem jautājumiem".

Госсекретарь США Майк Помпео - Sputnik Latvija
ASV pieprasa Vācijai palielināt aizsardzības izdevumus "Krievijas iebiedēšanai"

"Un mēs panāksim ilgstošu mieru Eiropā, tikai ja sadarbosimies," citē Māsa domas RIA Novosti.

Kārtējā Krievijas un Vācijas foruma "Pēterburgas dialogs" sēde notiks vācu pilsētās Kēnigsvinterē un Bonnā 18. un 19. jūlijā. Tikšanās laikā ar Krievijas kolēģi Sergeju Lavrovu Vācijas ĀM vadītājs plāno apspriest Irānas kodola darījuma tēmu, apmainīties viedokļiem par situācijas jautājumu Ukrainas dienvidaustrumos, kā arī skart jautājumu par ieroču kontroli.

Pēc Haiko Māsa domām, "Pēterburgas dialoga" platforma – tas ir "svarīgs savienojuma posms starp mūsu sabiedrībām".

"Tieši politiski grūtos laikos mums ir vairāk jāattīsta sadarbība starp cilvēkiem mūsu valstīs," nobeigumā sacīja VFR ĀM vadītājs.

Kā jau iepriekš esam stāstījuši, Vācijas ārpolitikas iestādes vadītājs aicināja Eiropas Savienību atteikties no vienbalsīgas lēmumu pieņemšanas principa, lai nebūtu "kā trušiem žņaudzējčūskas priekšā" sankciju dēļ, kuras ievieš ASV.

Министр иностранных дел Германии Зигмар Габриэль - Sputnik Latvija
Bijušais Vācijas ĀM vadītājs zina, kā pasargāt Baltiju no Krievijas

Turklāt Māss uzsvēra nepieciešamību izmainīt svarīgu Eiropas Savienības ārpolitikas lēmumu pieņemšanas kārtību, jo, pēc viņa domām, esošais reglaments, kurš balstās uz visaptveroša vienbalsīguma, veicina spriedzes izaugsmi pašā ES.

Krievijas un Vācijas civilo sabiedrību forums "Pēterburgas dialogs" tika izveidots 2001. gadā pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina un VFR kanclera Gerharda Šrēdera iniciatīvas un patronāžas. Platformas galvenais mērķis bija un paliek droša pamata izveidošana Krievijas un Vācijas attiecību attīstībai uz abu valstu civilo sabiedrību sadarbības paplašināšanas rēķina.

Ziņu lente
0