No Latvijas var paņemt visu: Pēterburgā izvērtēja ostu jaudu

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasРабочая поездка президента РФ В. Путина в Северо-западный федеральный округ
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Северо-западный федеральный округ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc dažiem gadiem, kad tiks īstenoti visi pieteiktie investīciju projekti, Krievijas Baltijas jūras ostu termināļu jaudas pietiks, lai izpildītu KF prezidenta rīkojumus attiecībā uz pašmāju kravu pārvešanu no Baltijas.

RĪGA, 18. jūlijs – Sputnik. Ostu kravu apgrozījums Ļeņingradas apgabalā un Sanktpēterburgā sastāda 235 miljonus tonnu, pēc reģionā pieteikto investīciju projektu īstenošanas tas var pieaugt līdz 350 miljoniem tonnu, paziņoja reģiona Ekonomiskās attīstības un investīciju darbības komitejas priekšsēdētāja pirmais vietnieks Antons Finogenovs, vēsta "Kommersant".

"Tā ir otrā vieta valstī pēc Azovas un Melnās jūras baseina ostām un trešdaļa visu Krievijas ostu kravu apgrozījuma," komentēja Pēterburgas un Ļeņingradas apgabala ostu rādītājus Finogenovs.

Зилупский железнодорожный пограничный пункт. Транзит грузов из России в Латвию - Sputnik Latvija
Baltkrievijas vēsnieks Latvijas ostām: meklējiet kravas, Lietuva visu nesagremos

"Iespējama 350 miljonu tonnu līmeņa sasniegšana," piebilda viņš.

Salīdzinājumam: Latvijas ostu kopējais apgrozījums 2018. gadā sastādīja 66,17 miljonus tonnu.

Perspektīvie ostu projekti Ļeņingradas apgabalā iekļauj Ustjlugas pārkraušanas jaudu palielinājumu, Primorskas universālā pārkraušanas kompleksa būvniecību ar jaudu līdz 70 miljoniem tonnu gadā, Visockas graudu terminālu SIA "Tehnotrans" ar 4 miljonu tonnu jaudu gadā, kā arī sauso kravu pārkraušanas kompleksu SIA "SPK Visock" (18 miljoni tonnu gadā). Kopējais investīciju apjoms šajos projektos sastāda 140 miljardus rubļu.

Krievijas valdība pēdējo gadu laikā uzņēmusi kursu uz Krievijas kravu eksporta pārorientēšanu no Baltijas valstu ostām uz pašmāju ostām. Saskaņā ar 2018. gada rezultātiem, Krievijas ostu kravu apgrozījums Baltijas jūrā sasniedza 246 miljonus tonnu.

Литовские железные дороги - Sputnik Latvija
Pierādiet, ka nevedat uz Kaļiņingradu: jauni kravu pārvadājumu noteikumi Lietuvā

Saskaņā ar 2019. gada pirmā pusgada datiem, kravu apgrozījums Krievijas Baltijas jūras baseinā sastādīja 130,06 miljonus tonnu, kas pārsniedz analoģisko pērnā gada rādītāju par 6,1%, vēsta aģentūra Infranews ar atsauci uz KF Jūras tirdzniecības ostu asociāciju. Tostarp tika pārkrauti 74,56 miljoni tonnu lejamo kravu (+8,8%) un 55,5 miljoni tonnu sauso kravu (+2,6%).

Ustjlugas osta atskaites periodā palielināja kravu pārkraušanas apjomus par 10,6%, līdz 54,33 miljoniem tonnu, Sanktpēterburga – par 1,2%, līdz 30,08 miljoniem tonnu, Primorska – par 11,5%, līdz 29,84 miljoniem tonnu, Visocka – par 4,8%, līdz 9,44 miljoniem tonnu.

Kaļiņingradas ostas kravu apgrozījums samazinājies par 19,2%, līdz 5,83 miljoniem tonnu, Viborgā – par 31%, līdz 0,54 miljoniem tonnu.

Ziņu lente
0