Lietuva kļuvusi par Baltijas valstu līderi eksporta izaugsmes ziņā

Панорама города Каунас
Панорама города Каунас - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šī gada piecos mēnešos Lietuvas rādītājs izaudzis par 10% un sasniedza 12 miljardus eiro.

RĪGA, 18. jūlijs – Sputnik. Lietuva kļuvusi par Baltijas valstu līderi eksporta izaugsmes ziņā periodā no janvāra līdz maijam, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Eurostat datiem.

Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, šī gada piecos mēnešos Lietuvas rādītājs izaudzis par 10% un sasniedza 12 miljardus eiro.

​Savukārt Latvijā eksports palielinājies par 2%, līdz 5,6 miljardiem eiro, savukārt Igaunijā – par 7%, līdz 6,2 miljardiem eiro. Taču Latvijas un Lietuvas imports pieaudzis par 8% - attiecīgi līdz 6,8 miljardiem un 13,2 miljardiem. Igaunijā šis rādītājs palielinājies par 4% - līdz 6,8 miljardiem eiro.

Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Северо-западный федеральный округ - Sputnik Latvija
No Latvijas var paņemt visu: Pēterburgā izvērtēja ostu jaudu

Tirdzniecības deficīts Lietuvā un LAtivjā sasniedzis vienādu atzīmi – 1,2 miljardus eiro. Igaunijā tas sastādījis 0,6 miljardus.

Iepriekš Eiropas Komisija publicēja ekonomisko prognozi Lietuvai, saskaņā ar kuru Baltijas republikas ekonomika var pieaugt par 3,1%, kas ir par 0,4% vairāk, nekā bija cerēts.

Aprīlī Starptautiskais valūtas fonds (SVF) paziņoja, ka Lietuvas ekonomikas izaugsme šogad var kļūt par lēnāko Baltijas valstu vidū.

Ziņu lente
0