KF Valsts domē piedāvā vienkāršot pilsonības iegūšanu Baltijas iedzīvotājiem

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasЗдание Государственной Думы РФ на улице Охотный ряд в Москве
Здание Государственной Думы РФ на улице Охотный ряд в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijā uzstājās par tautiešu atbalstu no Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un Ukrainas.

RĪGA, 10. jūlijs – Sputnik. Lietuva, Latvijas un Igaunijas krievvalodīgajiem iedzīvotājiem jāgūst iespēja vienkāršotā veidā iegūt Krievijas pilsonību, paziņoja Valsts domes NVS, Eirāzijas integrācijas lietu un sakaru ar tautiešiem komitejas priekšsēdētāja pirmais vietnieks Viktors Vodolackis "Parlamentskaja gazeta" preses centram.

Šonedēļ KF Valsts domes deputāti grasās otrajā lasījumā izskatīt likumu "Par ārzemju pilsoņu tiesisko statusu KF", tiek ziņots domes mājaslapā. Šīs izmaiņas vienkāršos pagaidu uzturēšanās un apmešanās atļaujas noformēšanu plašam tautiešu lokam, kuri zina krievu valodu un vēlas dzīvot un strādāt Krievijā.

Вид на городской квартал Рыбная деревня в Калининграде  - Sputnik Latvija
Kaļiņingradas apgabals ievieš bezmaksas elektroniskās vīzas

Likumprojekts paredz būtisku ārzemju pilsoņu loka paplašinājumu, kuri varēs saņemt beztermiņa apmešanās atļauju, nesaņemot uzturēšanās atļauju. Turklāt tiesības saņemt pagaidu uzturēšanos atļauju tiek sniegta Ukrainas pilsoņiem, kuriem ir bēgļu statuss Krievijā vai kuriem tika piešķirts pagaidu patvērums.

"Tiem, kas ir saistīts ar mūsu valsti ar savām saknēm un runā krievu valodā, kam šeit dzīvo radi, kas šeit ieguvis izglītību un ir gatavs strādāt Krievijas labā, nebūtu jāsaskaras ar birokrātismu. Visus nepieciešamos dokumentus šādu pilsoņu dzīvošanai Krievijā būtu jānoformē maksimāli īsā termiņā," iepriekš paziņoja Valsts domes priekšsēdētājs Vjačeslavs Volodins.

Pēc Vodolacka sacītā, krievvalodīgiem cilvēkiem, kuri šodien dzīvo NVS valstu teritorijā, kā arī Lietuvā, Latvijā un Igaunijā, arī jābūt iespējai iegūt Krievijas pilsonību vienkāršotā procedūrā. Viņš piebilda, ka šajā jautājumā ir jāizstrādā atsevišķs likumprojekts.

Šodien Baltijas valstīs plaukst pret Krieviju vērsti noskaņojumi varas pārstāvju vidū. Rīga un Tallina sistemātiski pārkāpj krievvalodīgo pilsoņu tiesības, apspiež izglītību krievu valodā un tiecas izspiest to no sabiedrības dzīves. Turklāt Lietuvas, Latvijas un Igaunijas politiķi ir pazīstami ar saviem rusofobiskajiem izteicieniem un nepamatotām apsūdzībām attiecībā pret Maskavu.

Ziņu lente
0