Kaļiņingradas apgabals ievieš bezmaksas elektroniskās vīzas

© Sputnik / Игорь ЗарембоВид на городской квартал "Рыбная деревня" в Калининграде
Вид на городской квартал Рыбная деревня в Калининграде  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No šī gada 1. jūlija 52 valstu pilsoņi varēs apmeklēt Kaļiņingradas apgabalu ar bezmaksas elektronisko vīzu.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Krievijas Federācija no 2019. gada 1. jūlija sāks bezmaksas elektronisko vīzu izsniegšanu braucieniem uz Kaļiņingradas apgabalu 52 valstu pilsoņiem. Sarakstā ir arī Baltijas valstis, informēja KF vēstniecība Igaunijā.

Vīza būs derīga 30 dienas un ļauj uzturēties Kaļiņingradas apgabalā ne vairāk kā astoņas diennaktis no iebraukšanas laika. Elektroniskās vīzas saņemšanai jāaizpilda iesniegums Krievijas ĀM vietnē http://electronic-visa.kdmid.ru/ vismaz četras dienas no plānotā iebraukšanas datuma. Iesniegumam jāpiestiprina datne ar fotogrāfiju.

Elektroniskās vīzas tiks izsniegtas pilsoņiem, kuri vēlas apmeklēt Kaļiņingradas apgabalu ar tūrisma, humanitārajiem, komerciālajiem vai kultūras mērķiem. Citos gadījumos dokumenti jānoformē ierastajā kārtībā vēstniecībā.

Ārvalstnieki, ieradušies Kaļiņingradas apgabalā ar elektroniskajām vīzām, var pārvietoties reģiona teritorijā, iebraukšana pārējā KF teritorijā ar mērķi tranzītā doties uz minēto apgabalu vai pamest to, cita starpā arī caur lidostām bez pārsēšanās, nav iespējama.

Iebraukšana Kaļiņingradas apgabalā ar elektroniskajām vīzām iespējama noteiktos caurlaides punktos:

- gaisa caurlaides punkts "Kaļiņingrada (Hrabrovo)"

- dzelzceļa caurlaides punkti "Mamonovo" un "Sovetsk"

- jūras caurlaides punkts "Kaļiņingrada (iecirkņi Kaļiņingradas, Baltijskas un Svetlijas pilsētās)".

- automašīnu caurlaides punkti "Bagrationovsk", "Gusev", "Mamonovi (Gžehotki)", "Mamonovo (Gronovo)", "Morskoje", "Pograņičnij", "Sovetsk", "Černiševskoje".

Kaļiņingradas apgabalu ar elektroniskajām vīzām var apmeklēt 52 valstu pilsoņi:

1.    Andora
2.    Austrija
3.    Bahreina
4.    Beļģija
5.    Bulgārija
6.    Čehija
7.    Dānija
8.    Filipīnas
9.    Francija
10.   Grieķija
11.   Horvātija
12.   Igaunija
13.   Indija
14.   Indonēzija
15.   Irāna
16.   Īrija
17.   Islande
18.   Itālija
19.   Japāna
20.   Katara
21.   Ķīna (ieskaitot Taivānu)
22.   Kipra
23.   Korejas Tautas Demokrātiskā Republika
24.   Kuveita
25.   Latvija
26.   Lietuva
27.   Lihtenšteina
28.   Luksemburga
29.   Malaizija
30.   Malta
31.   Meksika
32.   Monako
33.   Nīderlande
34.   Norvēģija
35.   Omāna
36.   Polija
37.   Portugāle
38.   Rumānija
39.   Sanmarīno
40.   Saūda Arābija
41.   Serbija
42.   Singapūra
43.   Slovākija
44.   Slovēnija
45.   Somija
46.   Spānija
47.   Šveice
48.   Turcija
49.   Ungārija
50.   Vācija
51.   Vatikāns
52.   Ziemeļu Maķedonija
Kaļiņingradas vadība plāno organizēt elektronisko vīzu prezentāciju uz Krievijas mācību burukuģiem "Sedov" un "Kruzenštern", kuri turpina ilgstošu ceļojumu, apmeklē dažādas ostas un uzņem tūkstošiem apmeklētāju, informēja reģiona kultūras un tūrisma ministrs Andrejs Jermaks.

Viņš pastāstīja, ka Gdaņskā (Polija) tiks atvērts Kaļiņingradas tūrisma informācijas centrs, kura apmeklētājiem pastāstīs par elektroniskās vīzas priekšrocībām. Līdzīgs paviljons sāks darbu Svētā Dominika gadatirgū Gdaņskā jūlija nogalē. Elektronisko vīzu popularizācijai Kaļiņingrada plāno piedalīties arī starptautiskajās tūrisma izstādēs.

Граница Белоруссии и России - Sputnik Latvija
Latvijas pilsoņi varēs apmeklēt Krieviju ar Baltkrievijas vīzu

Vienreizējā elektroniskā vīza Krievijā jau darbojas Tālo Austrumu federālajā apgabalā, ko no 2017.gada var apmeklēt 18 valstu pilsoņi.

Jau no 2021. gada saskaņā ar KF prezidenta Vladimira Putina uzdevumu līdzīga iebraukšanas kārtība tiks izveidota visā valsts teritorijā. No 2021. gada 1. janvāra elektronisko vīzu saņemšanas kārtība mazliet atšķirsies no sistēmas Tālo Austrumu un Kaļiņingradas apgabalos – tai tiks noteikta nodeva. Cena vēl nav zināma, taču, domājams, tā nebūs augstāka par to, kas patlaban noteikta parastajām vīzām. Šobrīd, atkarībā no pilsonības un konsulārās nodevas vienreizējās vīzas cena iebraukšanai Krievijā, kas tiek sagatavota standarta termiņā, svārstās no 35 līdz 125 eiro. Valstu saraksts, kuru pilsoņiem no 2021. gada mainīsies iebraukšanas vīzu saņemšanas kārtība, tiks apstiprināts atsevišķi.

Ziņu lente
0