Politika

Putina vīzīte palīdzējusi ieviest kārtību Romas ielās

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasОфициальный визит президента РФ В. Путина в Италию
Официальный визит президента РФ В. Путина в Италию - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins, uzturoties vizītē Itālijā, tikās ar Romas pāvestu Francisku un valsts vadību – prezidentu un premjerministru. Savukārt Mūžīgās pilsētas iedzīvotājiem Krievijas prezidenta vizīte sagādāja īpašu iemeslu priekam – tās priekšvakarā galvaspilsētas ielās tika aizvākti atkritumi.

RĪGA, 5. jūlijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins 4. jūlijā oficiālā vizītē apmeklēja Itāliju. Viņa lidmašīna piezemējās Romas lidostā aptuveni 14:00 pēc Latvijas laika.

Президент РФ Владимир Путин и председатель Китайской Народной Республики Си Цзиньпин - Sputnik Latvija
Politika
Ķīnā Putina vizīti nosaukuši par absolūtu panākumu

Pēc sarunas ar Itālijas prezidentu Serdžo Matarellu un premjerministru Džuzepi Konte Krievijas prezidents apmeklēja Vatikānu un tikās ar Romas pāvestu Francisku, vēsta Sputnik Igaunija.

Aģentūra RIA Novosti pastāstīja, ka viņu saruna aiz slēgtām durvīm ilgusi gandrīz stundu, kā to paredz pāvesta protokols. Preses klātbūtnē Putins un Francisks paziņojumu nesniedza.

Iepriekš Krievijas prezidenta palīgs Jurijs Ušakovs atklāja, ka tikšanās laikā tiks skartas starptautiskas tēmas, tostarp arī situācija Sīrijā, Ukrainā un Venecuēlā.

Ušakovs atzīmēja, ka Krievija un Vatikāns "no tuvām vai gandrīz vienādām pozīcijām" vērtē tādus jautājumus kā cīņa ar terorismu un reliģisko ekstrēmismu, ekonomisko un tehnogēno katastrofu novēršana un kristiešu aizsardzība konfliktu zonās.

Jēgpilnas dāvanas

Tikšanās noslēgumā Vladimirs Putins uzdāvināja Romas pāvestam ikonu "Svētais Pēteris un svētais Pāvels", albumu ar Mikelandželo darbiem, kā arī Andreja Končalovska filmas "Grēks" kopiju, kas veltīta Mikelandželo dzīvei. Savukārt pāvests Francisks uzdāvināja Krievijas prezidentam XVIII gs. gravīru ar Sv.Pētera laukuma ainavu, lai Krievijas prezidents "neaizmirstu Romu". Putins apsolīja atrast tai pienācīgu vietu.

Президент РФ Владимир Путин на большой ежегодной пресс-конференции, 20 декабря 2018 - Sputnik Latvija
Putins netiekas, ar ko pagadās: EP deputāts par Baltijas valstu līderu vizītēm Krievijā

Pēc audiences pie Romas pāvesta Vladimirs Putins tikās ar Itālijas prezidentu Serdžo Matarellu un premjerministru Džuzepi Konte, kā arī bijušo premjeru Silvio Berluskoni (jau bez protokola).

Krievijas prezidenta palīgs Jurijs Ušakovs pastāstīja, ka Putins ar Itālijas amatpersonām apspriedis Krievijas un Eiropas Savienības sadarbību, kā arī situāciju Sīrijā, Lībijā, Ukrainā un Irānas kodolprogrammas jautājumā.

Pēc pārrunām Vladimirs Putins norādīja, ka tās aizritējušas lietišķā un konstruktīvā atmosfērā.

Par Krievijas prezidenta drošību Itālijā rūpējās tūkstotis Itālijas policistu un specdienestu aģentu. Viņš pārvietojās Krievijā ražotajā limuzīnā Aurus.

Nekrita kaunā

Jāpiebilst, ka pirms Vladimira Putina ierašanās Romā pilsētas centrā tika aizvākti atkritumu. Itālijas parlamenta apakšpalātas vicespīkere un partijas "Uz priekšu, Itālija" pārstāve Mara Kartanja par ierosināja pēc kārtas uzaicināt pasaules valstu vadītājus apmeklēt Romu ik pēc divām dienām, lai uzturētu tur tīrību un kārtību.

"Ņemot vērā centību, ar kādu Romu tīrīja pirms Putina vizītes, un to, ka pasaulē ir 196 neatkarīgas valstis, mēs ierosinām uzaicināt vienu valsts vadītāju reizi 1,86 dienās. Tā ir vienīgā iespēja turēt atkritumus tālāk no pilsētas," uzrakstīja Kartanja savā lapā Twitter.

Mūžīgās pilsētas mūžīgā problēma – atkritumu novākšana – kļuvusi vēl aktuālāka kopš vasaras sākuma. Tostarp vainojama arī neparastā svelme. Jūnijā visā Eiropā tika pārspēti temperatūras rekordi. Tūristi Romā ir neizpratnē par milzīgo atkritumu daudzumu ielās un pārpildītajām urnām – viņi pauž sašutumu par smaku, ko ielās rada atkritumi.

Ziņu lente
0