Putins netiekas, ar ko pagadās: EP deputāts par Baltijas valstu līderu vizītēm Krievijā

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин на большой ежегодной пресс-конференции, 20 декабря 2018
Президент РФ Владимир Путин на большой ежегодной пресс-конференции, 20 декабря 2018 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida ir sieviete ar veselīgu psihi un adekvāta – Krievijas prezidents Vladimirs Putins netiktos, ar ko pagadās, uzskata Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins.

RĪGA, 8. aprīlis — Sputnik. Igaunijas prezidente tiekas ar krievvalodīgajiem Narvā, sarunājas ar viņiem krieviski, Kaljulaidas diplomāti iniciēja viņas vizīti Maskavā un tikšanos ar KF prezidentu Vladimiru Putinu, bet Kremlis tai piekrita. Viss liecina, ka Kaljulaida ir adekvāta – Putins netiekas ar kuru katru, paziņoja Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins intervijā izdevumam "Argumenti ņedeļi".

Politiķis pauda pārliecību, ka Igaunija atkal apsteigusi Latviju – Tallina vēlas veidot dialogu ar KF atšķirībā no politiķiem Latvijā, kuriem nav bijušas tikšanās ar Maskavu augstākajā līmenī kopš Valda Zatlera tikšanās ar Dmitriju Medvedevu 2010. gadā.

"Kaljulaidas kundze ir malacis. Apmeklēs Maskavu, lai, pārspīlēti sakot, apskatītu nokrāsotās durvis Igaunijas vēstniecībā un tiktos ar Krievijas līderi. Viņas diplomāti ir malači. Viņiem izdevies atrasts īstos vārdus, lai tikšanās notiku," teica Mamikins.

Viņš atzīmēja, ka Igaunijā attieksme pret krievvalodīgo mazākumtautību ir adekvātāka atšķirībā no Latvijas.

"Paskatieties, viņa (Kersti Kaljulaida – red.) tiekas ar krievvalodīgajiem pierobežas pilsētā Narvā un sarunājas ar viņiem krieviski. Igaunijā nav tādas "skolu reformas" kā Latvijā," norādīja Mamikins.

Eirodeputāts komentēja arī Kaljulaidas neseno frāzi par to, ka krievu valoda it kā apdraudot igauņu kultūru un valodu. Mamikins atgādināja, ka Kaljulaidas vārdi ir izrauti no konteksta, un kopumā viņas uzruna Igaunijas parlamenta jaunā sasaukuma pirmajā sēdē, kurā bija runa par krievu valodu, nebija agresīva.

"Lasīju viņas uzrunu angļu valodā, un tur nebija nekā tamlīdzīga. Vēl vairāk, varu teikt, ka Kersti kundze ir sieviete ar veselīgu psihi un itin adekvāta. Vai jums šķiet, ka Vladimirs Putins tiksies, piedodiet, ar ko pagadās? Protams, ne!" noslēgumā konstatēja politiķis.

Официальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова во время брифинга в Светлогорске - Sputnik Latvija
Zaharova devusi padomu Igaunijai pirms Kaljulaidas vizītes Maskavā

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida ieradīsies Maskavā darba vizītē 18. aprīlī. Viņa atklās valsts vēstniecības restaurēto vēsturisko ēku. Sakarā ar Kaljulaidas vizīti Maskavā Igaunija iesniedza notu Krievijas Ārlietu ministrijai ar lūgumu Kaljulaidai tikties ar Vladimiru Putinu. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs apstiprināja, ka tikšanās tiek gatavota.

Viņš apliecināja, ka, tiekoties ar Kaljulaidu, Krievijas prezidents vēlas izkliedēt bažas par draudiem Igaunijas drošībai.

"Igaunijā ir noteiktas bažas par situāciju drošības jomā. No mūsu viedokļa, tām nav nekāda pamata. Krievija ir vairākkārt uzsvērusi, ka no mūsu puses kaimiņus nekas neapdraud," Peskovs teica sarunā ar avīzi Postimees.

Viņš piebilda, ka patlaban vērojams deficīts abu valstu dialogā.

"Ir ļoti svarīgi sarunāties vienam ar otru. Mums ir liels divpusējā dialoga deficīts, it īpaši augstākajā līmenī. (..) Tikšanās mērķis ir tuvāk iepazīties vienam ar otru un apspriest aktuālos jautājumus," informēja Peskovs.

Ziņu lente
0