Polijā uzbūvēs militārās sagatavošanas centru amerikāņu karavīriem

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasАмериканские ракеты Patriot
Американские ракеты Patriot  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Patlaban Polija teritorijā dislocēti apmēram 4,5 tūkstoši ASV armijas militārpersonu.

RĪGA, 1. jūlijs – Sputnik. Militārās sagatavošanas centru amerikāņu karavīriem uzbūvēs Dravsko Pomorskē, Polijas ziemeļos, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz republikas nacionālās aizsardzības ministra Mariuša Blaščaka paziņojumu Polijas Radio ēterā.

"Šī gada trešajā ceturksnī mēs parakstīsim vienošanos ar ASV par militārās sagatavošanas centru Dravsko Pomorskes poligonā. Tas būs paredzēts galvenokārt amerikāņu karaspēkiem, un ASV armijas karavīri varēs apgūt savu prasmi uz vietas, bez izbraukšanas nepieciešamības uz Vāciju," pateica Blaščaks.

Американские ракеты Patriot размещены в Польше - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV armijas bāzi Polijā gatavo karadarbībai

Iepriekš ziņots, ka ASV un Polija vienojās par Amerikas izlūkošanas bezpilota lidaparātu MQ-9 izvietošanu Polijas teritorijā un ka ASV grasās palielināt  savu militārpersonu skaitu par vienu tūkstoti cilvēku no esošajiem 4,5 tūkstošiem. Polija apņemas par saviem līdzekļiem sagatavot visu nepieciešamo infrastruktūru šāda amerikāņu karavīru un tehnikas skaita izvietošanai un uzbūvēt militāro lidlauku, kurš varētu tikt izmantots spēku pārvietošanai "mācībām vai neparedzamos gadījumos". Saskaņā ar Polijas Aizsardzības ministrijas datiem, ASV karaspēkus izvietos sešās vietās valsts teritorijā, lielākoties pie austrumu robežas.

Patlaban Polija teritorijā dislocēti apmēram 4,5 tūkstoši ASV armijas militārpersonu – Amerikas bruņutanku brigādes un starptautiskās bataljona grupas sastāvā.

Ziņu lente
0