Tirgū parādīsies piektā Rīgas balzama versija

© Sputnik / Sergey MelkonovЗнаменитый Рижский бальзам
Знаменитый Рижский бальзам - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas balzama ar jauno garšu realizāciju plāno uzsākt Itālijā, jo tas nav vienkāršs balzams.

RĪGA, 30. jūnijs – Sputnik. "Latvijas balzams" sper drosmīgu soli un izlaiž tirgū Rīgas balzamu ar kafijas garšu, vēsta Tvnet.lv.

Tekila. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
"Rīgas balzama" īpašnieks nopircis tekilas fabriku Meksikā

Līdz šim bija četras "Rīgas Melnā" versijas: "Rīgas Melnais Balzams Elements", "Rīgas Melnais Balzams Upeņu", "Rīgas Melnais Balzams Ķiršu" un saldā krējuma liķieris oriģinālo balzamu.

Jau jūlija sākumā jaunās, piektās dzēriena versijas - "Rīgas Melnais Balzams Espresso" realizāciju plāno uzsākt Itālijā.

Kā pastāstīja "Rīgas Melnais Balzams " globālais zīmola direktors Māris Kalniņš, lēmums uzsākt Rīgas balzama ar kafijas garšu realizāciju Itālijā tika pieņemts, jo Itālija ir espresso cienītāju valsts. Turklāt Kalniņš paziņoja, ka šobrīd kafijas garšas iekļaušana alkoholiskajos dzērienos ir globāls trends, kuram seko līdzi visa pasaule.

"Neskaitāmos bāros, restorānos un kafejnīcās šie dzērieni ir bārmeņu izvēles pirmajā pieciniekā. Esam pārliecināti par jaunā balzama panākumiem pašmāju, Baltijas un pasaules tirgū, īpašus panākumus tam paredzot espresso cienītāju galvaspilsētā Itālijā," paskaidroja Kalniņš.

Tāpat viņš pastāstīja par jaunuma receptūru. "Rīgas Melnā Balzama Espresso" pagatavošanā tika izmantots balzama ekstrakts, Arabika kafijas pupiņu ekstrakts un kanēļa ekstrakts.

Uz ASV un Krieviju

Atgādināsim, ka pērn notika "Rīgas Melnā Balzama" prezentācija Ņujorkā. Un "Latvijas balzams" toreiz plānoja apgūt jaunas teritorijas – prezentēt savu produkciju Teksasā, Floridā, Ilinoisā un Kalifornijā (Sanfrancisko).

Toreiz Kalniņš stāstīja, ka zīmola starts Amerikas tirgū bija skaļš un zīmīgs – prezentācijas pasākumā par leģendāro dzērienu interesējās tādi mediju milži, kā Forbes, Maxim, Men's Health, The Manua, kā arī ceļvedis dzērienu kultūras jomā Supercall un profesionāli blogeri. Ienākšanu Amerikas tirgū Kalniņš dēvēja par "vienu no lielākajām kompānijas ambīcijām".

Rīgas balzams - Sputnik Latvija
Latvijas balzams iziet Amerikas tirgū

Taču kompānija Amber Beverage Group, kuras daļa ir "Latvijas balzams", izņemot Amerikas tirgu, iecerēja arī Krievijas tirgus "ieņemšanu", kur Rīgas balzams jau sen ir pazīstams.

2018. gadā alkoholisko dzērienu ražotājs Amber Beverage Group iegādājās 90% Krievijas alkoholisko dzērienu rūpnīcas "Permalko" akciju – tas ir viens no vecākajiem alkoholisko dzērienu ražotājiem valstī.

Amber Beverage Group valdes priekšsēdētājs Simurs Fereira toreiz paziņoja, ka pēc "Permalko" iegādes kompānijas pozīcijas Krievijas tirgū ievērojami pastiprinājās.

Vērts atzīmēt, ka Amber Beverage Group holdingu izveidoja starptautiskā alkoholisko dzērienu kompānija SPI Group un apvienoja uzņēmumus Baltijā – dzērienu ražotāju "Latvijas balzams", piegādātājus Amber Distribution Latvia, Amber Distribution Estonia un Bennet Distributors (Lietuva), specializētus tirdzniecības tīklus "Latvijas balzams veikali" Latvijā un Darija Lietuvā.

Kopumā Amber Beverage Group ražo 130 zīmolu produkciju. Turklāt Rīgas balzams tiek eksportēts uz 35 valstīm.

Ziņu lente
0