"Rīgas balzama" īpašnieks nopircis tekilas fabriku Meksikā

© Foto : markusspiskeTekila. Foto no arhīva
Tekila. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kompānija, kam pieder uzņēmums "Latvijas balzams", nopirkusi tekilas fabriku Meksikā. Lielākie tekilas patērētāji pasaulē ir ASV un Meksika, bet Eiropā – Krievija, Vācija un Lielbritānija.

RĪGA, 2. septembris — Sputnik. Alkohola ražotājs un izplatītājs Amber Beverage Group iegādājies ievērojamu daļu tekilas ražotāja Fabrica de Tequilas Finos akciju, informē uzņēmuma pārstāvji.

Fabrica de Tequilas Finos atrodas Tekilas pilsētā Meksikā — tas ir autentisks tekilas ražotājs, kam pieder vairāk nekā 20 tekilas zīmoli.

Коньяк в бокалах - Sputnik Latvija
Lētais alkohols no Latvijas apdraud igauņu veselību

"Apvienojot mūsu zināšanas ar stabilajām Meksikas tekilas ražošanas tradīcijām, mēs paplašināsim savu dzērienu portfeli ar jaunu, strauji augošu kategoriju. Tas savukārt nostiprinās mūsu uzņēmuma pozīcijas starptautiskajā tirgū," — paziņoja Amber Beverage Group valdes priekšsēdētājs Seimurs Fereira.

Tekila ir viena no straujāk augošajām alkoholisko dzērienu kategorijām — tuvāko piecu gadu laikā tiek prognozēts tās patēriņa pieaugums visā pasaulē vairak nekā 16% apmērā. Pašlaik lielākais tekilas tirgus ir ASV un Meksikā, kur patēriņs 2015. gadā sasniedza 138 miljonus (ASV) un 81 miljonu (Meksika) litru. Lielākie tekilas tirgi Eiropā ir Vācijā, Krievijā un Lielbritānijā.

Amber Beverage Group ir viens no SPI Group uzņēmumiem, kam pieder uzņēmums "Latvijas balzams".

Ziņu lente
0