Politika

Krievijā paziņoja par EP budžeta parāda segšanas nosacījumiem

© Photo Council of Europe/ Candice ImbertЛетняя сессия Парламентской ассамблеи Совета Европы
Летняя сессия Парламентской ассамблеи Совета Европы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šonedēļ EPPA tika pieņemts lēmums par Krievijas delegācijas pilnvaru atjaunošanu.

RĪGA, 30. jūnijs – Sputnik. Krievijas Finanšu ministrijā pastāstīja, ar kādiem nosacījumiem tiks veiktas iemaksas Eiropas Padomes budžetā, vēsta RIA Novosti.

Евродепутат Мирослав Митрофанов - Sputnik Latvija
Mitrofanovs: Krievijas atgriešanās EPPA nav beigas, bet gan ceļa sākums

Iestādes vadītāja vietnieks Sergejs Storčaks paziņoja, ka šim nolūkam ir jāizstrādā "ceļu karte". Viņš piebilda, ka kamēr netiks parakstīts attiecīgs dokuments, Maskava nevienam nav neko parādā.

Pēc viņa sacītā, šobrīd notikusi tikai šī jautājuma un summas apspriešana, taču pirms ķeršanās klāt apmaksai, jāsaskaņo maksājuma grafiks, kārtība un maršruts. Storčaks uzsvēra, kolīdz kļūs zināma konkrēta summa, tiks sastādīts grafiks.

"Vai tas būs vienreizējais maksājums, ir atkarīgs no avotiem. Mums vēl ir jāatrod avoti," rezumēja viņš.

Iepriekš Krievijas ĀM norādīja, ka Krievijas delegācijas pilnvaru atjaunošana Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā (EPPA) rada nosacījumus parāda jautājuma risināšanai, kas izveidojies attiecībā uz organizāciju Krievijai. savukārt Valsts domes Starptautiskās komitejas vadītājs Leonīds Sluckis izteica domu, ka iemaksas Eiropas Padomē varētu tikt veiktas līdz šī gada novembrim.

Krievijas atgriešanās EPPA

2014. gadā Krievijas tikai atņemtas bāziskās tiesības EPPA situācijas fonā Ukrainā un Krimas atgriešanās Krievijā dēļ. Atbildes kārtā Maskava pārtrauca dalību sesijās, kā arī apturēja iemaksu veikšanu līdz brīdim, kamēr tās pilnvaras netiks atjaunotas.

Eiropas Padomē atzina, ka organizācija izjūt finanšu grūtības bez Krievijas iemaksām.

Šonedēļ EPPA pieņēma rezolūciju, kura sniedza tiesības Krievijas piedalīties jūnija sesijā, kā arī balsot un uzstāties. Pēcāk tika pieņemts dokuments par Krievijas pilnvaru apstiprināšanu pilnā apjomā.

Ziņu lente
0