Kopenhāgenā var ierobežot elektroskūteru skaitu

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasВелосипедисты на одной из улиц Копенгагена.
Велосипедисты на одной из улиц Копенгагена. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gada sākumā elektroskūteru vadītājiem Kopenhāgenā atļāva braukt pa veloceliņiem, un tie sāka izstumt ārā velosipēdistus.

RĪGA, 30. jūnijs – Sputnik. Kopenhāgenas varasiestādes plāno ierobežot elektroskūteru skaitu, ko var nomāt centrā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz "EvroPuls".

Saskaņā ar mērijas vērtējumu, Dānijas galvaspilsētas centrālajos rajonos nomāšanai jābūt ne vairāk kā trīs tūkstošiem elektroskūteru un velosipēdu. Turklāt katram no diviem nomas servisiem jau ir vairāki simti transportlīdzekļu, un šīs firmas grasās paplašināties.

Бейонсе с мужем Джей-Зи - Sputnik Latvija
Kopenhāgenas universitāte piedāvā Bejonses fenomena izpētes kursu

Gada sākumā elektroskūteru vadītājiem Kopenhāgenā atļāva braukt pa veloceliņiem, un tie sāka izstumt ārā velosipēdistus. Tāpat elektroskūteri drīkst pārvietoties pa gājēju zonām, kas rada problēmas pilsētniekiem un pilsētas viesiem.

Daudzās Eiropas valstīs varasiestādes stimulē šo transportlīdzekļu izmantošanu gaisa kvalitātes un satiksmes atvieglošanas nolūkos. Taču līdz ar to, pieaugušā elektroskūteru skaita dēļ, dažu pilsētu pašvaldības sākušas ieviest ierobežojumus to vadīšanai.

Piemēram, Parīzē šim transporta veidam ieviests ātruma ierobežojums un naudas sods par nepareizu stāvvietu. Savukārt Zviedrijā pēc nelaimes gadījuma ar elektroskūteri un regulārām vadītāju traumām, šādu transportu plāno vispār aizliegt.

Ziņu lente
0