Honda atsauc 1,6 miljonus mašīnu drošības problēmu dēļ

© Sputnik / Руслан Кривобок / Pāriet pie mediju bankasСтенд компании Honda на Московском международном автомобильном салоне 2012 в выставочном центре "Крокус Экспо".
Стенд компании Honda на Московском международном автомобильном салоне 2012 в выставочном центре Крокус Экспо. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atsaukšanas kampaņā nonākuši Honda un Acura automobiļi, kuri izlaisti no 2001. līdz 2016. gadam Amerikas tirgum.

RĪGA, 30. jūnijs – Sputnik. Japānas auto koncerns Honda paziņoja par 1,6 miljonu automobiļu atsaukšanu drošības problēmu dēļ, par to vēsta Sputnik Baltkrievija ar atsauci uz ražotāju.

Hyundai Ioniq – первый гибридный автомобиль Hyundai Motor Company, сочетающий элементы как гибридного (Plug-in), так и электромобиля - Sputnik Latvija
Nosauktas visvairāk gaidītās 2019. gada automašīnas

Atsaukšanas kampaņa attiecas uz Honda un luksusa apakšvienības Acura automobiļiem, kuri tika izlaisti no 2001. līdz 2016. gadam un tika pārdoti Amerikas tirgū. Tas ir saistīts ar drošības spilveniem Takata.

"Šis defekts var nogalināt vai nopietni ievainot jūsu pasažierus," teikts Honda paziņojumā.

Ražotājs norāda, ka visas drošības spilvenu nomaiņas operācijas ir bez maksas un tiek veiktas pie autorizētiem dīleriem. Lai pārbaudītu, vai uz mašīnu attiecas atsaukšanas kampaņa, jāapmeklē Honda portāls.

Tā nebūt nav pirmā automobiļu atsaukšana, kuros uzstādīti japāņu gaisa spilveni Takata. Pavasarī, tāpat ASV, Honda atsauca vairāk nekā miljonu automobiļu ar šī ražotāja drošības spilveniem. Atsaukšanas kampaņas tika rīkotas arī 2018. un 2017. gadā. Kampaņu veikusi arī Toyota.

Pirms pieciem gadiem Takata nonāca liela mēroga skandāla centrā – toreiz tika atklāts defekts, kurš varēja novest pie nejaušas gaisa spilvena atvēršanās. Spilvenu defekti nogalināja vismaz 16 cilvēkus, savukārt tā novēršanai tika atsaukts miljoniem automobiļu visā pasaulē.

Ziņu lente
0