Televizors sasists, uz kastēm pēdu nospiedumi: latvieti šokēja kurjeru darbs

CC0 / Thomas Backa / Поврежденная коробка
Поврежденная коробка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas reemigrants vērsās kurjeru dienestā, lai pārvestu mantas uz dzimteni, taču beigās daļu mantu salauza, bet daļu nozaga; firma piedāvā vien niecīgu kompensāciju.

RĪGA, 29. jūnijs – Sputnik. Pēc divu gadu dzīves Rumānijā latvietis Eliass nolēma atgriezties Latvijā. Viņam negribējās atstāt visas savas mantas svešumā, tādēļ vīrietis nolēma uzticēt apģērba, apavu un sadzīves tehnikas pārvešanu kurjeru dienestam. Par šo gaužām neveiksmīgo pieredzi viņš pastāstīja raidījumā Bez Tabu.

Visizdevīgākais izrādījās firmas DPD piedāvājums, tāpēc Eliass viņu arī izvēlējās. Mantas viņš salika sešās kastēs, vienā no tām oriģinālajā iepakojumā atradās televizors. Visus sūtījumus vīrietis nosūtīja savam tēva, jo tobrīd vēl nebija atradis dzīvokli Rīgā.

Eliass stāsta, ka viņu esot pārsteidzis tas, kā kurjers apgājās ar citiem sūtījumiem, lai atrastu vietu mašīnā viņa mantām.

"Viņš tās pārējās kastes un koferus mētāja pa furgonu. Domāju, ka esmu iepakojis atbilstoši standartiem, ka viss būs kārtībā," pastāstīja latvietis.

Saņemot sūtījumus, tēv nepievērsa uzmanību kastu stāvoklim, jo nezināja, kā dēls iepakoja mantas. Kad tās nonāca pie Eliasa, viņš saprata, ka sūtījums ir nopietni cietis.

Koferi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ryanair jaunie bagāžas pārvadāšanas noteikumi: pasažieri lauž nost riteņus čemodāniem

"Televizors bija sasists, tas vairs nebija izmantojams, nācās izmest. Arī mikroviļņu krāsnij ir buktes. Uz kastēm var redzēt pēdu nospiedumus. Kastes bija saplēstas, pēc tam salīmētas ar DPD līmlenti. No kastēm pazuduši arī daži apavi.

Kopā ar sūtījumu maksu man radīti zaudējumi aptuveni 1300 eiro apmērā," pastāstīja vīrietis.

Kad Eliass vērsās kurjeru firmā, viņam piedāvāja kompensācijas veidā vienu bezmaksas sūtījumu visa Eiropā. Spriežot pēc cenrāža, šāda pakalpojuma cena ir nieka 51,49 eiro.

Vīrieša kolēģis no Bukarestes nosūtīja viņam vēl vienu sūtījumu ar mantām. Tā pēdas pazuda Polijā.

"Sistēmā redzēju, ka koferis vairākas dienas ir Polijā. Sazinājos ar DPD, man atbildēja, ka "sūtījuma dzīves cikls ir apstājies"," pastāstīja Eliass.

Pēc žurnālistu iejaukšanās kompānija ātri vien atrada čemodānu un apņēmās nogādāt to Latvijā. Taču uzņēmums nav gatavs pilnā apmērā uzņemties vainu par slikto sūtījumu.

Чемодан с вещами - Sputnik Latvija
"Kāpēc bija jāsabojā čemodāns": lidostas "Rīga" darbinieki uzlauza bagāžu ar sēklām

"Mēs klientam esam vairākas reizes prasījuši atsūtīt bildi, lai redzētu, kādā materiālā sūtījums tika iepakots, taču šādu ziņu neesam saņēmuši. Šeit ir atstāta vieta komunikācijai. Esam gatavi piemērot 100% atlaidi piegādes izmaksām," paziņoja "DPD Latvija" valdes priekšsēdētājs Jānis Grants.

Eliass paskaidroja, ka sūtījumi tika iepakoti pienācīgā veidā ar burbuļplēvi. Pēc sūtījuma saņemšanas viņš izmeta kastes, tāpēc nevar uzrādīt tās uzņēmuma pārstāvjiem.

Tagad uzņēmums piedāvā viņam kompensāciju nedaudz vairāk nekā 300 eiro apmērā.

Ziņu lente
0