Ryanair jaunie bagāžas pārvadāšanas noteikumi: pasažieri lauž nost riteņus čemodāniem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Budžeta aviokompānijas Ryanair jaunajā bagāžas rāmītī čemodāns tagad jāiebīda no sāniem, nevis jānolaiž no augšas, un dažos gadījumos sekas pat ir asiņainas.

RĪGA, 24. oktobris – Sputnik. Sociālā tīkla Facebook apmeklētāja Diāna publicējusi daiļrunīgu fotogrāfiju ar sava vīra asiņainajām rokām. Viņa pastāstīja, ka, pateicoties viņas dzīvesbiedram un vēl vienam reisa pasažierim izdevies nolauzt riteņus trim čemodāniem, kuri nebija ievietojami aviokompānijas Ryanair jaunajā bagāžas rāmītī un atzina, ka ļoti lepojas ar savu vīru.

Diāna pastāstīja, ka jaunie rāmīši, kuros tagad iespējams čemodānu tikai iecelt, kļuvuši par cēloni kādas pavecas sievietes asarām. Viņu atteikušies ielaist lidmašīnā ar čemodānu, kura riteņi ietvarā nelīda. Pasažierei tika ieteikts samaksāt 55 eiro. Sieviete pat bija ar mieru atstāt čemodānu lidostā, taču viņas lūgums tika noraidīts.

Palīgā vecmāmiņai nāca Diānas vīrs. Viņš pavaicāja, vai čemodāns viņai esot ļoti dārgs, un ieteica nolauzt tā riteņus. Vīrietim palīgā nāca vēl viens pasažieris, un kundze varēja iekāpt lidmašīnā. Galu galā šajā reisā riteņi tika norauti trim čemodāniem.

Bagāža - Sputnik Latvija
Viena neliela somiņa: aviokompāniju Ryanair un Wizz Air jaunie noteikumi

"Tāpēc esiet uzmanīgi. Mēriet čemodānus kārtīgi un pareizi! Es saprotu, ka ir noteikumi, taču pastāv arī cilvēcība," – ieteica Diāna un piebilda, ka ļoti lepojas ar savu vīru. Publikācijai viņa pievienoja video ierakstu, kurā redzams, kā tika atlauzti čemodāna riteņi, un fotogrāfiju ar sava vīra asiņainajām rokām.

Vēlāk komentāros Diāna piebilda, ka viņas vīrs kopā ar otro pasažieri, atlaužot riteņus, nav devis iespēju kompānijai nopelnīt 165 eiro.

Komentāros līdztekus tradicionālajam sašutumam par budžeta aviokompānijas Ryanair apkalpojošā personāla alkatību un necilvēcību, sociālo tīklu apmeklētāji pauda atzinību atsaucīgajiem pasažieriem.

"Jūsu vīram ir silta sirds, neļāva apbēdināt vecmāmiņu un citus... lai Dievs viņam dod veselību un laimi!" – par Diānas vīra rīcību bija sajūsmā Karīna.

Citi komentētāji deva lietišķus padomus, piemēram, rokas bagāžas pārvadāšanai izmantot lielas somas, jo dažkārt nav iespējams kontrolēt grozījumus aviokompāniju noteikumos.

"Tur jau tā lieta, ka veikalos nopērkamais cabin Baggage, kas bija piemērots visām aviolīnijām, tagad ir pārāk liels priekš Ryanair. Un ar to, cik bieži viņi maina  noteikumus un izmērus, nekādu čemodānu nepietiks," – atzina Aleksandra.

Самолеты авиакомпании Ryanair - Sputnik Latvija
Ryanair draud pilotiem ar pārvešanu uz Latviju

Atgādināsim, ka nesen tika publicēti aviokompānijas Ryanair bagāžas pārvadāšanas jaunie noteikumi. Sākotnēji tika apspriesta iespēja ļaut pasažieriem bez papildu piemaksas paņemt lidmašīnā divas rokas bagāžas vienības, taču viena no tām lidojumā būs jānodod. Divu bagāžas vienības pārvadāšanu pieļāva tikai prioritārā biļete (Priority Boarding).

Tagad aviokompānijas Ryanair lidmašīnā bez maksas ļauts paņemt līdzi tikai vienu mazu rokas bagāžas vienību (40×20×25 cm). Liela rokas bagāža (līdz 10 kg), ko agrāk bija ļauts bez maksas nodot bagāžā, tagad būs jāapmaksā.

Aviokompānijas Ryanair bagāžas pārvadāšanas jaunie noteikumi stāsies spēkā jau šī gada 1. novembrī. Vienlaikus stāsies spēkā arī grozījumi ungāru budžeta aviokompānijas Wizz Air bagāžas pārvadāšanas noteikumos.

Ziņu lente
0