Vairs nav "bezjēdzīgs latvietis": Valdis Pelšs kļuvis par MVU goda profesoru

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasТелеведущий Валдис Пельш
Телеведущий Валдис Пельш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Nu, kurš tagad ir bezjēdzīgs latvietis?" pavaicāja pazīstamais šovu vadītājs Valdis Pelšs savā lapā Instagram bijušajiem kolēģiem no grupas "Nelaimes gadījums".

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Krievijas televīzijas raidījumu vadītājs, viens no rokgrupas "Nelaimes gadījums" dibinātājiem Valdis Pelšs savā lapā Instagram demonstrēja Lomonosova vārdā nosauktās Maskavas valsts universitātes goda profesora diplomu.

Pelšs publicēja sociālajā tīklā MVU goda profesora diplomu un papildināja uzņēmumu ar ironisku ierakstu, veltītu saviem bijušajiem kolēģiem - mūziķiem.

"Gribu vērsties pie ļoti tuviem draugiem – grupas "Nelaimes gadījums" mūziķiem, Lomonosova vārdā nosauktās MVU absolventiem: nu, kurš tagad ir bezjēdzīgais latvietis? Kuram Maskava nav no gumijas?" pavaicāja Pelšs.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Валдис Пельш (@pelshtv)

Ziņas par to, ka televīzijas raidījumu vadītājam, kinoaktierim un ceļotājam Valdim Pelšam piešķirts MVU goda profesora tituls, tika publiskotas otrdien, 25. jūnijā, kad universitātes rektors Viktors Sadovņičijs svinīgajā ceremonijā pasniedza absolventiem sarkanos diplomus, vēsta RIA Novosti.

Sadovņičijs atgādināja, ka Pelšs absolvējis MVU un, būdams Filozofijas fakultātes students, saņēmis savu pirmo dramatisko lomu MVU Studentu teātrī, kā arī dibinājis pazīstamo muzikālo grupu.

Rektors pateicās Pelšam par dokumentālo filmu "Gudrākais debesskrāpis pasaulē", kas veltīts MVU ēku kompleksam Vorobjovi kalnos, kā arī pievērsa uzmanību panākumiem, ko viņš guvis, veidojot Antarktīdai veltītu filmu.

Валдис Пельш - Sputnik Latvija
Valdis Pelšs iekļuvis portāla "Myrotvorets" datu bāzē

Savukārt Valdis Pelšs pastāstīja, ka filma "Gudrākais debesskrāpis pasaulē" tika veidota, lai "paustu cieņu un mīlestību pret labāko augstskolu valstī". Mūziķis atgādināja, ka viņa saikne ar alma mater nekad nav pārtrūkusi.

Valdis Pelšs ir dzimis un audzis Rīgā. Viņa tēvs Jevgēņijs (Eižens) Pelšs pēc tautības ir latvietis, māte Ella Pelša – krieviete.

1983. gadā Valdis Pelšs pārcēlās uz Maskavu un iestājās MVU Filozofijas fakultātē. Tur viņš sāka uzstāties MVU jaunatnes teātrī, kas tagad guvis nosaukumu "MVU Studentu teātris".

Teātrī Pelšs iemazinās ar Mehānikas un matemātikas fakultātes studentu Alekseju Kortņevu. Kopā viņi organizēja duetu "Nelaimes gadījums", kas īsā laikā pārvērtās par pilnvērtīgu rokgrupu.

Ziņu lente
0