Valdis Pelšs iekļuvis portāla "Myrotvorets" datu bāzē

© Sputnik / Алексей ТихомировВалдис Пельш
Валдис Пельш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trīs dienas pēc Pirmā kanāla Krievijas žurnālistes aresta un deportācijas no Ukrainas Kijevas nežēlastībā kritis viņas kolēģis, slavens televīzijas raidījumu vadītājs.

RĪGA, 3. septembris – Sputnik. Latviešu izcelsmes Krievijas mūziķis, televīzijas raidījumu vadītājs un šovmens Valdis Pelšs iekļuvis skandalozā ukraiņu portāla "Myrotvorets" datu bāzē par braucieniem uz Krimu. Par to vēsta RIA Novosti, atzīmējot, ka Pelša uzvārds tur parādījies vakar, 2. septembrī.

Portālā norādīts, ka Pelšu iekļāva sarakstā par "apzinātu Ukrainas valsts robežas pārkāpšanu", un, ka viņš ir "Krimas aneksijas legalizēšanas mēģinājumu dalībnieks".

Širvinds. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Portāla "Myrotvorets" bāzē iekļauti Širvinds un amerikāņu mūziķis Karlins

Kopā ar viņu, sarakstā tika iekļauti Padomju Savienības un Krievijas aktieris Vladimirs Konkins, Krievijas aktieri Jurijs Anpilogovs un Jeļena Peresleni – par viesošanos Krimā. "Myrotvorets" datu bāzē tāpat iekļuvusi Krievijas dziedātāja Jūlija Bereta un viņas grupas bundziniece Juliāna Ņesterova "apzinātas Ukrainas robežas pārkāpšanas dēļ" – par braucienu uz koncertu Luganskā jūlijā.

Portāls "Myrotvorets" pazīstams ar skandalozām publikācijām, kurās tiek publicēti žurnālistu, Doņeckas un Luganskas pašpasludināto TR dumpinieku un citu pilsoņu dati, viņi tiek dēvēti par "dzimtenes nodevējiem". Tāpat portāls publicē žurnālistu sarakstus, tostarp, ārvalstu, kuri saņēmuši Doņeckas un Luganskas TR akreditāciju, un norāda viņu kontaktus, pēc kā daži no viņiem saņēmuši draudus.

Dažas dienas pēc televīzijas žurnālistes Kurbatovas deportācijas

Slavenā televīzijas raidījumu vadītāja Valda Pelša iekļaušana "Myrotvorets" sarakstos notikusi trīs dienas pēc vardarbīgas Pirmā kanāla televīzijas žurnālistes Annas Kurbatovas nolaupīšanas uz ielas Kijevā, ko pastrādāja nezināmi cilvēki. Ilgu laiku par meitenes likteni nekas nebija zināms.

Vēlāk tika noskaidrots, ka 30. augustā viņu aizturēja Ukrainas Drošības dienesta darbinieki ar mērķi deportēt uz Krieviju. UDD preses sekretāre Jeļena Gitļanska Facebook uzrakstīja, ka "Krievijas propagandiste" tiks izsūtīta no Ukrainas.

"Tā notiks ar katru, kurš atļaujas apkaunot Ukrainu," — paziņoja viņa.

Dienu pirms savas nolaupīšanas Kurbatova arī tika iekļauta portāla "Myrotvorets" datu bāzē.

Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" un telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simonjana sakarā ar incidentu paziņoja, ka ar Kijevu šajā situācijā ir bezjēdzīgi runāt, taču Eiropas attieksme pret notiekošo Ukrainā rada jautājumus.

"Gribas pateikt Eiropai: "Eiropa, vai tu esi akla?" — teica Simonjana.

Ukrainā vairākkārt tika ierobežots Krievijas mediju darbs, Krievijas žurnālistiem regulāri tiek liegta iebraukšana valstī. Tā augusta vidū varas iestādes izraidīja no Ukrainas VGTRK speciālo korespondenti Tamāru Nersesjanu. Kopš 2014. gada valstī ir aizliegta Krievijas Federālo telekanālu translācija.

Ziņu lente
0