Zeļenska preses sekretāre atzinusi, ka UBS slepkavo Donbasa iedzīvotājus

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Украины Владимир Зеленский
Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas prezidenta Vladimira Zeļenska preses sekretāre sniegusi komentāru pēc Kijevas pārstāvja kontaktu grupā konflikta noregulēšanai Donbasā Leonīda Kučmas ierosinājuma dokumentāli noformēt "atbildes apšaudes".

RĪGA, 9. jūnijs — Sputnik. Ukrainas prezidenta Vladimira Zeļenska preses sekretāre Jūlija Mendele telekanāla "1+1" ēterā atzinusi, ka Ukrainas Bruņotie spēki nogalina civiliedzīvotājus Donbasā, vēsta RIA Novosti.

Viņa klāstīja, ka Ukrainas kaujinieki bieži saskaroties ar "provokācijām" – viņus it kā apšaudot no dzīvojamajām mājām, bērnudārziem un citām vietām, kur atrodas civiliedzīvotāji.

Советник президента Украины Андрей Богдан - Sputnik Latvija
Zeļenska administrācijas vadītājs atbalsta pārrunas ar Krieviju

"Pēc tam sākas šīs ēkas apšaude. Tādējādi iet bojā mūsu cilvēki, ukraiņi," viņa teica.

Tā J.Mendele sniegusi komentāru pēc Kijevas pārstāvja kontaktu grupā konflikta noregulēšanai Donbasā Leonīda Kučmas ierosinājuma dokumentāli noformēt "atbildes apšaudes" aizliegumu. Pēc viņa domām, tas nepieciešams, lai visiem parādītu, ka Ukraina patiesībā vēlas "klusuma režīmu". Atbildot uz viņa ierosinājumu, ģenerālprokurors Jurijs Lucenko paziņoja, ka ierosinās krimināllietu sakarā ar piedāvāto iniciatīvu.

2014.gada aprīlī Kijevas vadība sāka militāru operāciju pret pašpasludinātajām Luganskas un Doņeckas tautas republikām, kas deklarēja neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā. Dažādi dati liecina, ka konfliktā gājuši bojā vairāk nekā 12 tūkstoši cilvēku. Situācijas noregulēšana reģionā tiek apspriesta kontaktu grupas sēdēs Minskā, kas kopš 2014.gada pieņēmusi jau trijus dokumentus, kuri reglamentē soļus konflikta deeskalācijai. Taču arī pēc pamiera vienošanās starp konflikta pusēm turpinās apšaudes.

Ziņu lente
0